Če poznate tisti stari rek, da nobena juha se ne poje tako vroča, kot se skuha, potem to za to juho nedvomno drži, saj se namreč sploh ne kuha. 🙂 Gazspacho je tradicionalno juha, ki se pripravi iz sveže surove zelenjave, osnova je pa paradižnik. Sama sem jo pripravila kar po načelu ‘pospravi poletni hladilnik’ in v teh dneh, ko je krepko nad 30°C si boljšega kosila ne bi mogli želeti.
5 minut dela, 5 minut miksanja in ultra hranljivo kosilo je tu! 🙂
Ponudite jo lahko že po 9. mesecu, samo sol izpustite. Priročna je tudi, ker jo lahko nesemo s sabo na izlet ali jo pojemo v senčki v parku namesto doma. Ko zapakirate v posodico, ji dodajte ledeno kocko ali dve in boste ob zaužitju kot prerojeni. 😉
Osvežujoči gazpacho (juha, ki se ne kuha)
ČAS PRIPRAVE
ČAS KUHANJA
SKUPNI ČAS
AVTOR: Klavdija
PORCIJ: 5
KAJ POTREBUJEM
- PARADIŽNIK, 2 zrela
- KUMARA, 1 manjša
- BUČKA, 1 zelena, manjša
- RDEČA PAPRIKA, ½ manjše
- ČEBULA, ½ manjše
- BAZILIKA, sveža, nekaj listkov
- SOL, ščep
za prilogo:
- - poljubni rezanci, kuskus, riž, ajdova kaša, ...
KAKO TO GRE
- Kumaro operemo in damo za pol ure v zamrzovalnik.
- Ostale sestavine operemo, narežemo in damo v blender/mikser. Zblendamo v gladko juho, dodamo kumare, baziliko in sol in ponovno zblendamo do gladkega.
- Hranimo v hladilniku.
NAMIGI in NASVETI
* od 9. meseca dalje * brez glutena * brez mlečnih proizvodov * vegansko * brez jajc