Zasneženi skutini ježki

jezki_wm

Zasneženi skutini ježki
KOLIKO OSEB: 3
* od 12. meseca dalje * z glutenom * z mlečnimi proizvodi * lakto-vegetarijansko * brez jajc
Oceni recept
Print
ČAS ZA PRIPRAVO
10 min
CELOTEN ČAS
1 hr
ČAS ZA PRIPRAVO
10 min
CELOTEN ČAS
1 hr
KAJ POTREBUJEM
  1. SIRNI NAMAZ, 2 jušni žlici
  2. NAVADNA SKUTA, 1 jušna žlica
  3. KISLA SMETANA, 1 jušna žlica
  4. VANILIJEV SLADKOR, 1 čajna žlička
  5. BOROVNICE, 1 pest
  6. KOKOSOVA MOKA, 1 pest ali po potrebi več
  7. OTROŠKI PIRINI PIŠKOTI, 5 kosov
  8. NESLADKAN JABOLČNI SOK, 1 jušna žlica
  9. OVSENI KOSMIČI, 1 jušna žlica
KAKO TO GRE
  1. Piškote zmiksamo, počasi dodajamo jabolčni sok in ovsene kosmiče, da nastaja dokaj kompaktna zmes, rahlo lepljiva.
  2. V drugi posodi zmešamo sirni namaz, skuto in kislo smetano, dodamo vanilin sladkor ter previdno vmešamo borovnice.
  3. V malo skledico za deserte ali puding previdno položimo prozorno folijo za živila (da bomo kasneje lažje pobrali ven tortico) in nanjo stresemo maso, previdno poravnamo. Na to položimo piškotno maso, poravnamo. Pustimo v hladilniku čez noč, da se dobro strdi.
  4. Naslednji dan počasi obrnemo na krožnik, tortica bi morala sama počasi spolzeti iz skledice, nazadnje odstranimo še folijo.
  5. Iz borovnic oblikujemo smrček in oči ter celotno »hrbtišče« potresemo s kokosovo moko, da dobimo prikupne zasnežene ježke.
boobeefoodee.si https://www.boobeefoodee.si/blog/

Leave a Reply