
Veglice - zelenjavne kroglice v paradižnikovi omaki s špageti
2014-04-26 09:02:42

KOLIKO OSEB: 2
* od 8. meseca dalje
* z glutenom
* brez mlečnih izdelkov
* ovo-lakto vegetarijansko
* z jajci/brez jajc (pri mlajših od 12. mesecev lahko jed pripravimo samo z rumenjakom, lahko pa povsem brez jajca)
ČAS ZA PRIPRAVO
15 min
ČAS KUHANJA
30 min
CELOTEN ČAS
50 min
za kroglice
- CVETAČA, 1/2 manjše glave
- OHROVT, 5-7 manjših listov
- POR, beli del, 1 manjši kos
- DROBTINE, pirine, 5-10 jušnih žlic (oz. po potrebi)
- JAJCE, 1 kos
- KURKUMA, ščep
- RDEČA PAPRIKA, ščep
- BAZILIKA, ščep
- MAJARON, ščep
- ORIGANO, ščep
- PARADIŽNIKOVA OMAKA/PASATA/PIRE, 300 ml
- REPIČNO OLJE, 1 jušna žlica
- ŠPAGETI, poljubni, 150 g
KAKO TO GRE
- Cvetačo, ohrovt in por skuhamo na pari.
- Ko se zelenjava malo ohladi, jo dobro odcedimo, primešamo začimbe in zmiksamo v čimbolj gladko zmes.
- Dodamo malo drobtin, premešamo in vmešamo jajce.
- Postopoma še dodajamo drobtine in mešamo, vedno dodajamo po žlicah in počakamo nekaj minut, da se napijejo, preden dodamo novo porcijo, sicer bojo kroglice pretrde.
- Maso pustimo, da nekaj minut počiva, nato pa iz nje oblikujemo enakomerno velike kroglice.
- Medtem skuhamo špagete. Ko se špageti 5 minutah kuhajo, se vrnemo h kroglicam in jih popečemo v ponvi z malo olja ter dobro odcedimo na papirnati brisači.
- Ponev obrišemo, vanjo vlijemo paradižnikovo omako in poljubno začinimo - dodali smo malo origana in bazilike ter ščep soli. Ko omaka zavre, ogenj zmanjšamo, vanjo damo kroglice in nekaj minut na majhnem ognju kuhamo, da se napojijo okusa omake.
- Na koncu dodamo odcejene špagete, dobro premešamo in postrežemo.
BoobeeFoodee https://www.boobeefoodee.si/blog/