Za popoldansko malico sem tokrat pripravila korenčkov puding, ki ga z lahkoto pripravite tudi za večerjo ali zajtrk; pravila ni, kombinacija je krasna, okusi pašejo, količine pa lahko poljubno spreminjate glede na otrokovo starost, želje in količino obroka, ki ga pripravljate.
Korenčkov puding
ČAS PRIPRAVE
ČAS KUHANJA
SKUPNI ČAS
AVTOR: Klavdija
PORCIJ: 1
KAJ POTREBUJEM
za 1 dojenčka:
- VANILJEV PUDING, bio, brez dodatkov, 2 jušni žlici (lahko uporabimo tudi 2 žlici riževe kašice ali pa 2 žlici bio škroba, dodamo ščep burbonske vanilije
- KORENČEK, 1 manjši
- JABOLKO, ½ srednje velikega
- VODA, 300 ml
- KOKOSOVO OLJE, 1 čajna žlička
KAKO TO GRE
- V vodo narežemo jabolko in korenček, pokuhamo, da se malo zmehčata. Dodamo puding, ki smo ga v skodelici razmešali z žličko vode, da je nastala gosta zmes.
- Puding kuhamo skupaj s korenčkom in jabolkom, da se zgosti, nato pa vse skupaj zmiksamo.
- Vmešamo žličko kokosovega olja ali pa surovega masla iz kravjega mleka.
NAMIGI in NASVETI
GLUTEN: ne
MLEČNI IZDELKI: ne
JAJCA: ne
MESO: ne
SOJA: ne
OREŠČKI: ne
PALMINA MAŠČOBA: ne
MLEČNI IZDELKI: ne
JAJCA: ne
MESO: ne
SOJA: ne
OREŠČKI: ne
PALMINA MAŠČOBA: ne