recepti za zdravo prehrano
 
Uvajanje z BoobeeFoodee_dan 26

Uvajanje z BoobeeFoodee_dan 26

 

Doma me že nekaj dni tiho opazuje fin kamutov zdrob iz Kmetije Klepec, ki se mi zdi izvrstna priložnost za uvajanje pšeničnega glutena (s piro in ječmenom smo ga deloma že uvajali, sedaj pa še pšenica sorte khorasan. Gre za starejšo sorto pšenice, mnogo bolj odporne na zajedalce in razne bolezni, bolj je trpežna in lažje prebavljiva, tako pravijo. 😀 )
Da ne boste tuhtali, kje in kaj naročiti za uvajanje, hura mix: https://www.kmetijaklepec.si/products/otroski-boobeefoodee-mix 😀

Pripravila sem kolerabo, ki sem jo narezala na koščke, skuhala do srednje mehkega v malo vode, ki sem ji dodala majaron. S kolerabo se namreč lepo ujameta. Ko je bila koleraba primerne trdote oz. “mehkote”, sem jo odstranila in v vodo zakuhala dve žlici zdroba. Skuhan je bil takoj, v nekaj minutkah in je res izvrsten; meni osebno boljši kot pirin. Jed sem obogatila z mešanico olj Holle (sončnično, repično in konopljino).

OBROK DOJENČEK: 100 g kolerabne kašice s kamutovim zdrobom, majaron, otroško olje Holle (pojedla je 70 g, dodatek AM 120 ml)

Leave a Reply