recepti za zdravo prehrano
 
Uvajanje z BoobeeFoodee_dan 24

Uvajanje z BoobeeFoodee_dan 24

Skoraj mesec dni že poteka uvajanje dopolnilne hrane in zaenkrat gre kar dobro. Deklica je stara skoraj 7 mesecev in zato sem se odločila, da uvedem belo meso. Primerne vrste mesa za uvajanje so piščanec, puran, kasneje pa junčje (mlado govedo), telečje, žrebičkovo in kunčje. Pri nas bomo uvajali samo piščančje, puranje in pogojno telečje, kasneje pa govedino. 
Ponovila sem jed iz prejšnjega dne – koleraba, korenček, ječmen s timijanom in kumino ter dodala porciji (95 g) še 15 g kuhanega mesa – piščančje prsi iz Ekomesnin, ker dojenčku ne mislim dajati drugega mesa kot domače, eko pridelave. Pa tudi za nas največkrat dobim od kakšnega kmeta, ali pa vzamem kakšne manjše kose pri omenjeni trgovini. Raje po malo in poredko, pa takrat kvalitetno. 

OBROK DOJENČEK: 110 g kolerabno-korenčkove kašice z ječmenom, kumina, timijan, kuhan piščanec 15 g (pojedla je 90 g, dodatek AM 100 ml)

Ne morem reči, da ji je bila zelenjavno-mesna kašica kaj bolj ali manj všeč kot vse ostalo. Pretežno je indiferentna do hrane in poje toliko, da je sita. Brez nekih mlaskanj in užitkov. Očitno bo po atiju, ki JE, zato da živi. Jaz pa večkrat živim zato, da JEM. 😀 

Leave a Reply