recepti za zdravo prehrano
 
Uvajanje z BoobeeFoodee_dan 2

Uvajanje z BoobeeFoodee_dan 2

Po veselju z uvajanjem prvi dan (po nekajkratnem poskušanju, o katerem sem pisala dober mesec), sem včeraj ponovno pripravila sladki krompir. 

Pojedla je nekaj več žličk, kot v poskusih, ampak manj kot samega pireja iz navadnega krompirja, ki ji je šel mnogo bolj v slast. Sladki krompir je super, ker je zelo hitro skuhan in se super lepo pretlači, brez uporabe dodatnih pripomočkov (razen cedila in žlice). Je pa malo močnejšega okusa in zato mogoče ne bo vsem dober kar takoj, ampak potrebujejo nekaj več časa, da se privadijo. Ampak če ste v družini jedci tega slastnega in zdravega gomolja, se splača malo vztrajati tudi pri uvajanju. 


Pripravila sem porcijo samo zanjo, preostanek pa sem pojedla sama, kajti ni zmogla 85 g kašice, zato sem dodala še 160 ml AM.

Tudi tokrat sem se poslužila telefona kot ogledala (in ja, valda, za fotkanje), pomagal pa je tudi starejši sinko pobalinko. 🙂 

OBROK DOJENČEK: 85 g sladko-krompirjeve kašice (pojedla je 30g, dodatek AM 160 ml)

DRUŽINA: preostanek sem, kot že rečeno, pojedla sama.

1. Predlog za družinski obrok – kuhan sladki krompir prelijte z bučnim oljem, dodajte bučna semena in poljuben kis, zraven pašejo lečini polpeti. 
https://www.boobeefoodee.si/blog/lecini-polpeti-bucni-pomfrit-ohrovt-krompir/


2. Drug predlog je veganski mac’n’cheese. 😉 https://www.boobeefoodee.si/blog/veganski-sirovi-makaroncki-macncheese/. Krompir enostavno pretlačite, dodajte kvasne kosmiče, rastlinski napitek, začimbe po okusu in prelijte čez makarončke. 🙂

One comment

  1. Pingback: Uvajanje z BoobeeFoodee_dan 2 – Slovenski blogi

Leave a Reply