Rojstnodnevni tiramisu

Rojstnodnevni tiramisu

Prirejen za otroke in pripravljen ob prvi obletnici našega profila na Facebooku – https://www.facebook.com/BoobeeFoodee

tiramisu

Rojstnodnevni tiramisu
KOLIKO OSEB: 8
* od 12. meseca dalje * z glutenom * z mlečnimi izdelki * ovo lakto-vegetarijansko * z jajci
Oceni recept
Print
ČAS ZA PRIPRAVO
25 min
ČAS KUHANJA
5 min
CELOTEN ČAS
40 min
ČAS ZA PRIPRAVO
25 min
ČAS KUHANJA
5 min
CELOTEN ČAS
40 min
KAJ POTREBUJEM
  1. PIŠKOTI SAVOIARDI, 2 paketa
  2. JEČMENOVA KAVA, 400 ml
  3. MLEKO, 100 ml
za kremo
  1. MLEKO, 500 ml
  2. ŠKROB, koruzni ali krompirjev, 3 zvrhane jušne žlice
  3. VANILIJA V PRAHU, 1 zravnana čajna žlička
  4. MASCARPONE, 250 g
  5. SLADKA SMETANA, 200 ml
  6. KAKAV
KAKO TO GRE
  1. Skuhamo ječmenovo kavo in ji primešamo 100 ml mleka. Ohladimo.
  2. Za kremo od 500 ml hladnega mleka odvzamemo 6 jušnih žlic in jih gladko razmešamo s škrobom. Preostanek mleka zavremo skupaj z vanilijo, ogenj zmanjšamo in vmešamo škrob; z metlico ves čas mešamo na majhnem ognju in skuhamo v puding, 3 minute, nato ugasnemo.
  3. Pokrijemo s plastično folijo, da nam ne nastane kožica na vrhu. Ko je rahlo ohlajen, primešamo mascarpone in 100 ml sladke smetane.
  4. Piškote namakamo v kavo enega po enega (ne pustimo predolgo, 10-15 sekund, sicer bodo preveč razmočeni) in zlagamo v kvadraten pekač na dno.
  5. Prelijemo s polovico kreme in ponovno obložimo s piškoti in prelijemo s kremo.
  6. Preostanek smetane stepemo in poljubno okrasimo ter potresemo s kakavom.
  7. Ohladimo v hladilniku, pustimo vsaj 2 uri.
BoobeeFoodee https://www.boobeefoodee.si/blog/
 

Leave a Reply