Ribja zmešnjava s polento

Poletna jed, ki si jo lahko z nekaj prilagoditvami pripravimo tudi pozimi; prijetna je za uvajanje prvih rib našim najmlajšim zaradi polnega okusa in pisanih barv.

PORCIJE

1

ČAS PRIPRAVE

5 min

ČAS KUHANJA

15 min

Težavnost

1/3

KAJ POTREBUJEM

  • ČEBULA, 1/2 manjše glavice
  • BUČKA, 1 manjša
  • KORENČEK, 1 srednje velik
  • ZELENA&RDEČA PAPRIKA, vsake 1 kos
  • PIMENT&ROŽMARIN&TIMIJAN, ščep
  • ČESEN, 1 manjši strok
  • PARADIŽNIKOVA PASATA, 2 jušni žlici
  • KOKOSOVA MAŠČOBA, 1 jušna žlica
  • LOSOS, 30g
  • POLENTA, 40g

KAKO TO GRE

  • Na kokos maščobi najprej hitro popražimo lososa. Prihranimo na toplem.
  • V isti posodi popražimo nasekljano čebulo, zalijemo z malo vode, začinimo ter dodamo vso zelenjavo in narezan česen. Na majhnem ognju dušimo nekaj minut, nato pa dodamo paradižnikovo pasato in zalijemo s toliko vode, da je jed prekrita. Proti koncu kuhanja vmešamo lososa ter kuhljamo še cca. 10 min. Jed samo vsake toliko potresemo in ne mešamo, sicer riba razpade.
  • Ko je jed skuhana, koščke zelenjave in lososa previdno poberemo ven in prihranimo na toplem, v preostali tekočini pa zakuhamo polento.
  • od 10. meseca starosti
  • MLEČNI IZDELKI: ne, GLUTEN; ne, JAJCA: ne

Leave a Reply