Piščanec z ananasom, krompirček brez maščobe&brstični ohrovt iz pečice

Piščanec z ananasom, krompirček brez maščobe&brstični ohrovt iz pečice

piscanec z ananasom, krompircek_wmpiscanec z ananasom, krompircek2_wmpiscanec z ananasom, krompircek1_wm

Piščanec z ananasom, krompirček brez maščobe&brstični ohrovt iz pečice
KOLIKO OSEB: 1
* od 11. meseca dalje * brez glutena * brez mlečnih proizvodov * mesno – piščanec * brez jajc
Oceni recept
Print
ČAS ZA PRIPRAVO
10 min
ČAS KUHANJA
30 min
CELOTEN ČAS
45 min
ČAS ZA PRIPRAVO
10 min
ČAS KUHANJA
30 min
CELOTEN ČAS
45 min
KAJ POTREBUJEM
  1. PIŠČANEC, 30 g
  2. ANANAS V KOŠČKIH, kompot, manj sladek, 3 jušne žlice + 5 jušnih žlic tekočine od kompota
  3. KORENČEK, 1 manjši
  4. ČEBULA, 1/2 manjše
  5. ČESEN, 1 strok
  6. PARADIŽNIKOVA OMAKA, 1 jušna žlica
  7. LIMONIN SOK, 1 čajna žlička
  8. KOKOSOVA MAŠČOBA, 1 čajna žlička
  9. ŠKROB, 1 jušna žlica
  10. KURKUMA, ščep
  11. KORIANDER, ščep
  12. INGVER, ščep
  13. RDEČA PAPRIKA, ščep
  14. -----
  15. KROMPIR, 2 manjša
  16. BRSTIČNI OHROVT, nekaj glavic
  17. LANENO OLJE, 1 čajna žlička
KAKO TO GRE
  1. Pečico ogrejemo na 200°C.
  2. Krompir narežemo na palčke iz skuhamo v vodi skoraj do mehkega. Odstavimo in odcedimo.
  3. Brstični ohrovt križno zarežemo in damo v vrelo vodo, kjer ga kuhamo 3-5 minut. Odcedimo in prestavimo v ledeno vodo.
  4. Krompir in ohrovt damo na peki papir in pečemo z ventilatorjem cca. 25-30 minut oziroma toliko časa, da krompir postane zlatorjave barve.
  5. Ananasove koščke odcedimo, vendar kompotov sok prelijemo v drugo skodelico. Zmešamo ga z začimbami in škrobom v gladko, tekočo maso.
  6. Piščanca narežemo na male tanke trakce, ki jih na segreti kokosovi maščobi na hitro popežemo z vseh strani. Odstranimo, pokapamo z limoninim sokom in prihranimo na toplem.
  7. V isto ponev damo na kose narezano čebulo, na tanke trakce narezan korenček, nalistan česen in koščke ananasa.
  8. V minuti na srednjem ognju na hitro popražimo, vendar pazimo, da ne porjavi.
  9. Dodamo še piščanca in škrobno zmes, ves čas mešamo. Omaka se zgosti v slabi minuti, nekajkrat premešamo in odstavimo.
BoobeeFoodee https://www.boobeefoodee.si/blog/

Leave a Reply