Pečena jajčna polenta z bogato mediteransko zelenjavo

polenta z rumenjakom zelenjavna omaka_wm

Pečena jajčna polenta z bogato mediteransko zelenjavo
KOLIKO OSEB: 1
* od 8. meseca dalje * brez glutena * brez mlečnih proizvodov * ovo-lakto vegetarijansko * z jajci
Oceni recept
Print
ČAS KUHANJA
15 min
CELOTEN ČAS
15 min
ČAS KUHANJA
15 min
CELOTEN ČAS
15 min
KAJ POTREBUJEM
  1. BUČKA, 1/2 manjše
  2. PARADIŽNIK, 1/2 manjšega
  3. KORUZA, vložena, 1 jušna žlica
  4. KORENČEK, 1/2 manjšega
  5. JAJČEVEC, 1/4 srednje velikega
  6. ZELENA&RUMENA PAPRIKA, vsake 1 manjši košček
  7. POLENTA, 30 g
  8. RUMENJAK (ali 1 celo jajce)
  9. MAJARON, ščep
  10. RDEČA PAPRIKA, v prahu, ščep
KAKO TO GRE
  1. V posodo z vodo narežemo vso zelenjavo, jo malce podušimo, cca. 10 minut.
  2. Medtem po navodilih skuhamo polento.
  3. Vanjo vmešamo rumenjak ali celo jajce, odvisno od starosti otroka.
  4. V par minutah popečemo, da je rumenjak/jajce dobro pečen/-o.
BoobeeFoodee https://www.boobeefoodee.si/blog/

Leave a Reply