
Pečena jajčna polenta z bogato mediteransko zelenjavo
2014-04-16 13:37:40

KOLIKO OSEB: 1
* od 8. meseca dalje
* brez glutena
* brez mlečnih proizvodov
* ovo-lakto vegetarijansko
* z jajci
ČAS KUHANJA
15 min
CELOTEN ČAS
15 min
KAJ POTREBUJEM
- BUČKA, 1/2 manjše
- PARADIŽNIK, 1/2 manjšega
- KORUZA, vložena, 1 jušna žlica
- KORENČEK, 1/2 manjšega
- JAJČEVEC, 1/4 srednje velikega
- ZELENA&RUMENA PAPRIKA, vsake 1 manjši košček
- POLENTA, 30 g
- RUMENJAK (ali 1 celo jajce)
- MAJARON, ščep
- RDEČA PAPRIKA, v prahu, ščep
KAKO TO GRE
- V posodo z vodo narežemo vso zelenjavo, jo malce podušimo, cca. 10 minut.
- Medtem po navodilih skuhamo polento.
- Vanjo vmešamo rumenjak ali celo jajce, odvisno od starosti otroka.
- V par minutah popečemo, da je rumenjak/jajce dobro pečen/-o.
BoobeeFoodee https://www.boobeefoodee.si/blog/