Posrečena varianta svežih popečenih paprik, kisle smetane in masla (lahko tudi samo skute), mediteranskih začimb in vonja po poletju. 🙂

Papričin namaz
2014-10-14 14:15:11

KOLIKO PORCIJ: 4
* od 11. meseca dalje * brez glutena * z mlečnimi izdelki * lakto-vegetarijansko * brez jajc
ČAS ZA PRIPRAVO
5 min
ČAS KUHANJA
10 min
CELOTEN ČAS
15 min
KAJ POTREBUJEM
- RDEČA PAPRIKA, sveža, 1 velika
- RDEČA PAPRIKA, sušena, velik ščep
- REPIČNO OLJE, 1 čajna žlička
- SOL, ščep
- ORIGANO&TIMIJAN&BAZILIKA, skupaj 1 čajna žlička
- MASLO, 1 manjši košček (10 g)
- KISLA SMETANA, 1 jušna žlica
- ČESEN, 1 večji strok
KAKO TO GRE
- Papriko narežemo na kose in na vročem olju dobro popečemo, da porjavi, skoraj počrni. Dodamo ji maslo, stisnjen strok česna in počakamo, da se vse skupaj ohladi.
- Zmiksamo v čimbolj gladko maso.
- Dodamo preostale sestavine in v sekljalniku zmešamo v homogen namaz.
BoobeeFoodee https://www.boobeefoodee.si/blog/