Kubanska govedina “umazana krpa” in kumarična rižotka s česnom

govedina s papriko, kumaricna rizota_wmgovedina s papriko, kumaricna rizota1_wm

Kubanska govedina "umazana krpa" in kumarična rižotka s česnom
KOLIKO OSEB: 3
* od 11. meseca dalje * brez glutena * brez mlečnih izdelkov * mesno - govedina * brez jajc
Oceni recept
Print
ČAS ZA PRIPRAVO
5 min
ČAS KUHANJA
2 hr
CELOTEN ČAS
2 hr 10 min
ČAS ZA PRIPRAVO
5 min
ČAS KUHANJA
2 hr
CELOTEN ČAS
2 hr 10 min
KAJ POTREBUJEM
  1. GOVEDINA (meso za golaž, kakšen bočnik, vrat, podplečje, pleče), 200 g
  2. ČEBULA, 1 manjša
  3. KORENČEK, 1 srednje velik
  4. PAPRIKA, 1 srednje velika
  5. MAJARON, ščep
  6. LOVORJEV LIST, 1
  7. ZELENA, sušena, večji ščep
  8. MUŠKATNI OREŠČEK, ščep
  9. KUMINA, ščep
  10. SOL, mini ščep
  11. RDEČA PAPRIKA, ščep
  12. PARADIŽNIKOVA MEZGA, 1 jušna žlica
  13. PARADIŽNIK, 2 večja
  14. OLIVNO OLJE, 1 jušna žlica
  15. NAVADNA MOKA, 1 jušna žlica
  16. ---
za rižotko
  1. RIŽ, okroglozrnati, 100 g
  2. KUMARE, 2 srednje veliki
  3. PETERŠILJ, sveže nasekljan, 2 jušni žlici
  4. ČESEN, 3 večji stroški
  5. OLIVNO OLJE, 1 jušna žlica
KAKO TO GRE
  1. Čebulo nasekljamo. Meso narežemo na večje kose in jih pomokamo.
  2. Opečemo jih na segretem olju, nato pa odmaknemo.
  3. V isti posodi na srednjem ognju podušimo čebulo, dodamo narezan paradižnik in paradižnikovo mezgo, dušimo nekaj minut, nato pa dodamo vse začimbe, narezan korenček in meso; premešamo in zalijemo s pol litra vode. Ogenj povečamo, da jed zavre, nato pa zmanjšamo, pokrijemo in na majhnem ognju dušimo uro in pol. Občasno premešamo in če se omaka preveč gosti (da se prijemlje na dno), dodamo vsakič po deciliter vode, premešamo, nato po ponovno pokrijemo in kuhljamo.
  4. Po dobri uri in pol dodamo na trakce narezano papriko in pokrito kuhamo še pol ure.
  5. Medtem pripravimo rižotko. V posodi segrejemo olje, dodamo na drobno nasekljan česen, podušimo na hitro na srednjem ognju; takoj, ko česen zadiši, dodamo peteršilj in olupljene ter narezane kumare.
  6. Na majhnem ognju dušimo nekaj minut, nato ogenj povečamo, dodamo opran riž, ga v minutki med stalnim mešanjem na hitro popražimo, nato pa zalijemo s 3 decilitre vode, ogenj zmanjšamo in kuhamo, dokler se riž ne skuha. Nato ugasnemo in pustimo počivati še nekaj minut.
BoobeeFoodee https://www.boobeefoodee.si/blog/

Leave a Reply