Koromačev poklon

Prva v vrsti priredb izvrstnih juhic iz projekta Zdrava juhica je nastala tale navihana koromačevka; namesto pastinaka iz originalnega recepta sem uporabila krompir (ker je bil pri roki), bi pa veljalo poskusiti tudi s topinamburjem, sladkim krompirjem ali bučo. Poseben in svojevrsten okus ji je dodal kokos in oblizali smo si prste, skledice, žlice pa skoraj še prtičke. 🙂 Res okusna in vredna, da jo preizkusite.
Ime je romantično zato, ker takemu dobronamernemu projektu to preprosto pritiče. 🙂

koromaceva juha zdrava juhica1koromaceva juha zdrava juhica

 

Koromačev poklon
KOLIKO OSEB: 3
* od 8. meseca dalje * brez glutena * brez mlečnih proizvodov * vegansko * brez jajc
Oceni recept
Print
ČAS ZA PRIPRAVO
5 min
ČAS KUHANJA
20 min
CELOTEN ČAS
25 min
ČAS ZA PRIPRAVO
5 min
ČAS KUHANJA
20 min
CELOTEN ČAS
25 min
KAJ POTREBUJEM
  1. KOROMAČ, 1 večji
  2. KROMPIR, 3 večji
  3. NARIBAN KOKOS, 3 jušne žlice
  4. KURKUMA, velik ščep
  5. ZELENA, sušena, ščep
  6. KORIANDER, v prahu, ščep
  7. INGVER, ščep
  8. KOKOSOVA MAŠČOBA, 1 čajna žlička
KAKO TO GRE
  1. Krompir in koromač narežemo in skuhamo v vodi do mehkega. Odcedimo, 200 ml vode od kuhanja pa prihranimo.
  2. Segrejemo kokosovo maščobo in na njej na srednjem ognju zarumenimo nariban kokos (zelo hitro porumeni, v manj kot minutki); dodamo začimbe, premešamo in dodamo koromač in krompir.
  3. Dodamo še vodo, ki smo jo prihranili, pokuhamo in juho, preden postrežemo, delno ali v celoti zmiksamo ali spasiramo.
BoobeeFoodee https://www.boobeefoodee.si/blog/

Leave a Reply