Prva v vrsti priredb izvrstnih juhic iz projekta Zdrava juhica je nastala tale navihana koromačevka; namesto pastinaka iz originalnega recepta sem uporabila krompir (ker je bil pri roki), bi pa veljalo poskusiti tudi s topinamburjem, sladkim krompirjem ali bučo. Poseben in svojevrsten okus ji je dodal kokos in oblizali smo si prste, skledice, žlice pa skoraj še prtičke. 🙂 Res okusna in vredna, da jo preizkusite.
Ime je romantično zato, ker takemu dobronamernemu projektu to preprosto pritiče. 🙂


- KOROMAČ, 1 večji
- KROMPIR, 3 večji
- NARIBAN KOKOS, 3 jušne žlice
- KURKUMA, velik ščep
- ZELENA, sušena, ščep
- KORIANDER, v prahu, ščep
- INGVER, ščep
- KOKOSOVA MAŠČOBA, 1 čajna žlička
- Krompir in koromač narežemo in skuhamo v vodi do mehkega. Odcedimo, 200 ml vode od kuhanja pa prihranimo.
- Segrejemo kokosovo maščobo in na njej na srednjem ognju zarumenimo nariban kokos (zelo hitro porumeni, v manj kot minutki); dodamo začimbe, premešamo in dodamo koromač in krompir.
- Dodamo še vodo, ki smo jo prihranili, pokuhamo in juho, preden postrežemo, delno ali v celoti zmiksamo ali spasiramo.