
Kolerabino-ohrovtova juha s krompirjem in pirinimi svedroni
2014-04-16 20:08:48

KOLIKO OSEB: 1
* od 9. meseca dalje
* z glutenom
* brez mlečnih proizvodov
* vegansko
* brez jajc
ČAS ZA PRIPRAVO
5 min
ČAS KUHANJA
15 min
CELOTEN ČAS
25 min
KAJ POTREBUJEM
- KORENČEK, 1 srednje velik
- OHROVT, 1/4 srednje velike glave
- NADZEMNA KOLERABA, 1/4 srednje velike glave
- ZELENA PAPRIKA, 1 manjši košček
- ČEŠNJEV PARADIŽNIK, 3 komadi
- KROMPIR, 1 srednje velik
- POLNOZRNATI PIRINI SVEDRONI, 10 g
- ČESEN, 1 strok
- SONČNIČNO OLJE, 1 čajna žlička
- DROBNJAK, sušen ali svež, ščep
- ZELENA, sušena, ščep
- SLADKA RDEČA PAPRIKA, v prahu, ščep
KAKO TO GRE
- V posodo z malo vode dodamo cel strok česna ter vso narezano zelenjavo razen krompirja. Na hitro podušimo, da skoraj vsa voda izpari.
- Dodamo začimbe in narezan krompir ter zalijemo z vodo, da je mešanica prekrita.
- Kuhamo cca. 5 minut, vmešamo pirine svedrone.
- Kuhamo še 10 minut oz. dokler svedroni niso mehki.
BoobeeFoodee https://www.boobeefoodee.si/blog/