Kolerabino-ohrovtova juha s krompirjem in pirinimi svedroni

ohrovt cesen koleraba zelena paprika cesnjevec korenje krompir pirina pasta_wm

Kolerabino-ohrovtova juha s krompirjem in pirinimi svedroni
KOLIKO OSEB: 1
* od 9. meseca dalje * z glutenom * brez mlečnih proizvodov * vegansko * brez jajc
Oceni recept
Print
ČAS ZA PRIPRAVO
5 min
ČAS KUHANJA
15 min
CELOTEN ČAS
25 min
ČAS ZA PRIPRAVO
5 min
ČAS KUHANJA
15 min
CELOTEN ČAS
25 min
KAJ POTREBUJEM
  1. KORENČEK, 1 srednje velik
  2. OHROVT, 1/4 srednje velike glave
  3. NADZEMNA KOLERABA, 1/4 srednje velike glave
  4. ZELENA PAPRIKA, 1 manjši košček
  5. ČEŠNJEV PARADIŽNIK, 3 komadi
  6. KROMPIR, 1 srednje velik
  7. POLNOZRNATI PIRINI SVEDRONI, 10 g
  8. ČESEN, 1 strok
  9. SONČNIČNO OLJE, 1 čajna žlička
  10. DROBNJAK, sušen ali svež, ščep
  11. ZELENA, sušena, ščep
  12. SLADKA RDEČA PAPRIKA, v prahu, ščep
KAKO TO GRE
  1. V posodo z malo vode dodamo cel strok česna ter vso narezano zelenjavo razen krompirja. Na hitro podušimo, da skoraj vsa voda izpari.
  2. Dodamo začimbe in narezan krompir ter zalijemo z vodo, da je mešanica prekrita.
  3. Kuhamo cca. 5 minut, vmešamo pirine svedrone.
  4. Kuhamo še 10 minut oz. dokler svedroni niso mehki.
BoobeeFoodee https://www.boobeefoodee.si/blog/

Leave a Reply