recepti za zdravo prehrano
 
Ko crkne indukcija …

Ko crkne indukcija …

Ja, res je, indukcija je šla rakom žvižgat. Naenkrat je crknila. Vmes resnega praženja, valda. Ne uno, ko vreš vodo, pa ne bi bilo hudega, ker odstaviš in magari pogreješ v mikrovalovki. Ne, seveda ne. To crkne med praženjem, in to polpetov, ki se TAKOJ napojijo olja, če je le-to premalo vroče. Eh ja … Naredilo je KLIK in zmetalo ven varovalko. Nič jasno. Sem jo šla ponovno vklopit in daj, indukcija, delaj! KLIK, zmetalo ven varovalko. Krasno, ej. In to seveda ne v ponedeljek zjutraj, neeee, seveda ne. Murhpy je kar ploskal od veselja, kajti to se je zgodilo direkt v petek popoldne, okoli 15h. Ma kje bom sedaj dobila koga, da pride pogledat, zakaj je ta (da ne rečem kaj) indukcija onemela. In to je trajalo cel vikend, bili smo brez, nismo kuhali (oz. le pekli v pečici) in evo, danes je torek, s serviserjem sva se slišala, baje se ne splača popravljat. 🙁
Tako da sem po hitrem postopku odjadrala, kamor v primerih, da kaj iščem, ponavadi odjadram. Indukcijo sem iskala na ceneje.si, ker kaj pa vem, nekako se mi zdi, da imajo fajn zbrano vse na kupu in dejansko sem vedno potem našla dobre izdelke po konkurenčnih cenah, večinoma pa kar najceneje prav zaradi iskanja preko njih. 

Evo, podala sem se v brskanje in itak cela zmeda. Kaj, koliko močno, kakšni premeri kuhališč, aaaaa … Na srečo je iskalnik po kategorijah precej logičen (tudi zmedeni in bolj zaspani mami, ki ima že abstinenčno krizo od nekuhanja), tako da sem potem kaj hitro poklikala različne filtre in našla nekaj primernih modelov. Vedno si razvrstim po priljubljenosti, potem pa še od nanjižje do najvišje cene in vsak izdelek, ki me zanima, dodatno poguglam za dodatna mnenja. Tokrat sem našla kar nekaj primernih modelov in kaj naj, v akcijo bo treba. Priznam, sem totalni laik, kar se tiče opisov in podatkov, vem pa, kaj želim, ko kuham in to mi bo vodilo. Poleg tega, resnično velik plus, da mi že sama stran ceneje. si ponudi najbolj poceni zaželjen model. (Pa pazite, sem šla velikokrat preverjat, če so res dobili najcenejšega, pa je bilo v veliki večini primeri to res). V glavnem, sedaj kuham na prenosni, s kampiranja, a veš una … z ENIM kuhališčem. Se mi meša? Jaaaaaaa. Kako hitro rabim novo? Taaaaaaakoj. Držite pesti, da se najde nekaj! 

Moje trenutno počutje, ko ne morem kuhat:

Leave a Reply