Goveji segedin in mini matevž

goveji segedin matevz

Goveji segedin in matevž
KOLIKO OSEB: 1
* od 11. meseca dalje * brez glutena * brez mlečnih proizvodov * mesno - govedina * brez jajc
Oceni recept
Print
ČAS ZA PRIPRAVO
5 min
ČAS KUHANJA
55 min
CELOTEN ČAS
1 hr
ČAS ZA PRIPRAVO
5 min
ČAS KUHANJA
55 min
CELOTEN ČAS
1 hr
KAJ POTREBUJEM
  1. KISLO ZELJE, 3 jušne žlice
  2. ČEBULA, 1/2 manjše glave
  3. GOVEDINA, 20 g
  4. PARADIŽNIK, vložen, 3 jušne žlice
  5. ZELENA, sušena, ščep
  6. MAJARON, sušen, ščep
  7. KUMINA, ščep
  8. KROMPIR, 2 manjša
  9. FIŽOL, vložen, 2 jušni žlici
  10. OLIVNO OLJE, 2 čajni žlički
KAKO TO GRE
  1. Čebulo zarumenimo na malo olivnega olja in prilijemo vodo, dodamo začimbe. Ko se čebula zmehča, dodamo meso, popražimo, da porjavi in zalijemo s paradižnikom. Nekajkrat premešamo, nato pa dodamo kislo zelje, pokrijemo ter na majhnem ognju kuhamo cca. 45 minut (odvisno od vrste mesa).
  2. Medtem skuhamo nakockan krompir, ga dobro odcedimo.
  3. V posodo damo olivno olje, nanj pretlažimo krompir in fižol. Če želimo, lahko dodamo tudi malo 1-2 žlici mleka.
https://www.boobeefoodee.si/blog/

Leave a Reply