Fižolova juha z ajdovo kašo

fizolova juha_wm

Fižolova juha z ajdovo kašo
KOLIKO OSEB: 1
* od 9. meseca dalje * brez mlečnih proizvodov * brez glutena * brez jajc * vegansko
Oceni recept
Print
ČAS ZA PRIPRAVO
5 min
ČAS KUHANJA
20 min
CELOTEN ČAS
25 min
ČAS ZA PRIPRAVO
5 min
ČAS KUHANJA
20 min
CELOTEN ČAS
25 min
KAJ POTREBUJEM
  1. FIŽOL, predhodno skuhan, 100 g
  2. KORENČEK, 1 manjši
  3. ČEBULA, 1 manjši kos
  4. ČESEN, 1 manjši strok
  5. ŠETRAJ&MAJARON&ZELENA&DROBNJAK, skupaj 1 zravnana čajna žlička
  6. MUŠKATNI OREŠČEK, mini ščep
  7. PARADIŽNIKOVA MEZGA, 1 čajna žlička
  8. LOVORJEV LIST, 1 kos
  9. AJDOVA KAŠA, 50 g
KAKO TO GRE
  1. Na malo vode podušimo nasekljano čebulo in česen, mešamo in počakamo, da skoraj vsa voda izpari.
  2. Dodamo narezan korenček, paradižnikovo mezgo, nekajkrat premešamo in začinimo.
  3. Prilijemo približno 1 dcl vode, dodamo lovorjev list in pokrito kuhamo 10 minut.
  4. Po tem času dodamo jedi še fižol, dolijemo še 1 dcl vode, v jed vsujemo oprano ajdovo kašo in jed pokrito kuhamo še 15 minut.
https://www.boobeefoodee.si/blog/

Leave a Reply