Domača tunina pašteta

Ker je bila piščančja pašteta nazadnje pravi hit, sem pripravila še tunino, ki je tudi fantastična, lepo mazljiva, okusna, poletna. 🙂
Pri peteršilju se mi je po nesreči “zatresla” roka, zato sem se bala, da ga bo preveč, ampak je pa tako lepo zaokrožil paleto okusov – najprej tak zelenkast, močen okus, ki je med žvečenjem prešel v rahlo sladkega in na koncu ostal prijeten, rahlo spomladanski okus, odlično! 🙂
Svežo zelenkasto dekoracijo so prijazno omogočili prijatelji iz Popolna Dekoracija. Top zadeve!

tunina pasteta 2 tunina pasteta 3 tunina pastetatunina pastea

Domača tunina pašteta
KOLIKO OSEB: 2
* od 12. meseca dalje * brez glutena * z mlečnimi izdelki * lakto-vegetarijansko * z jajci
Oceni recept
Print
ČAS ZA PRIPRAVO
5 min
ČAS ZA PRIPRAVO
5 min
KAJ POTREBUJEM
  1. TUNA V LASTNEM SOKU, 80 g
  2. SIRNI NAMAZ (ali kremni sir), 40 g
  3. PETERŠILJ, nasekljan, 2 zvrhani jušni žlici
  4. JAJCE, 1 trdo kuhano
  5. ČESEN, v prahu, 2 ščepca
  6. POPER, ščep
  7. OLIVNO OLJE, 1 čajna žlička
  8. SOL, mini ščep
KAKO TO GRE
  1. Jajce skuhamo in ohladimo.
  2. Vse sestavine zmiksamo do gladke mase; če se nam zdi pregosto, dodamo nekaj kapljic vode ali olja.
https://www.boobeefoodee.si/blog/

Leave a Reply