Pisana čičerikina solata

Pisana čičerikina solata

Na deževen dan vsekakor najbolj prija pisana solata, čeprav le kot spomin na sončen dan, ko je bila pripravljena. 🙂 Nič hudega, svežina, preprostost pesta in slastnost hrustljave zelenjave vas bodo v hipu ponesli v prelep sončen dan.

solata cicerika orehov pesto solata cicerika orehov pesto1

Pisana čičerikina solata
KOLIKO OSEB: 4
* od 12. meseca dalje * brez glutena * z mlečnimi proizvodi * ovo-lakto vegetarijansko * brez jajc
Oceni recept
Print
ČAS ZA PRIPRAVO
10 min
ČAS KUHANJA
5 min
CELOTEN ČAS
15 min
ČAS ZA PRIPRAVO
10 min
ČAS KUHANJA
5 min
CELOTEN ČAS
15 min
KAJ POTREBUJEM
  1. ČIČERIKA, predhodno kuhana, 1 velika pest na osebo
  2. ČEŠNJEV PARADIŽNIK, 12 kosov
  3. POR, manjši košček
  4. PAPRIKA, zelena, rdeča, rumena, vsake 1/2
  5. BUČKA, 1 večja
  6. ORIGANO, 1 zvrhana čajna žlička
  7. REPIČNO OLJE, 1 jušna žlica
  8. RŽEN ali PIRIN POLNOZRNAT KRUH, 2 rezini
  9. ČESEN, 1 strok
  10. ---
za pesto
  1. OREHI, 1 velika pest
  2. OLJČNO OLJE, 3 jušne žlice
  3. BAZILIKA, sveža, 1 manjša pest
  4. PARMEZAN, 20 g
  5. SOL, ščep
KAKO TO GRE
  1. Bučko in papriko narežemo, por pa nasekljamo in popečemo na segretem repičnem olju v ponvi; dodamo origano in čičeriko, pečemo še 1-2 minuti, nato pa ugasnemo in rahlo ohladimo.
  2. Med tem, ko se zelenjava ohlaja, pripravimo pesto. Vse sestavine za pesto damo v sekljalnik in dobro zmešamo v gladek pesto; orehi naj ostanejo še malce hrustljavi.
  3. Zelenjavi dodamo češnjev paradižnik, premešamo in prestavimo na večji krožnik.
  4. V isti ponvi popečemo nakockan kruh, na koncu primešamo stisnjen strok česna in vse skupaj primešamo k zelenjavi. Prelijemo s pestom in postrežemo.
BoobeeFoodee https://www.boobeefoodee.si/blog/

Leave a Reply