Bučkini polpetki, masleni stročnice miks in pire iz nadzemne kolerabe

buckini polpeti, maslene strocnice, pire nadzemna koleraba_wm

Bučkini polpetki, masleni stročnice miks in pire iz nadzemne kolerabe
KOLIKO OSEB: 2
* od 10. meseca dalje * z glutenom * brez mlečnih izdelkov * ovo-lakto vegetarijansko * brez jajc
Oceni recept
Print
ČAS ZA PRIPRAVO
15 min
ČAS KUHANJA
15 min
CELOTEN ČAS
30 min
ČAS ZA PRIPRAVO
15 min
ČAS KUHANJA
15 min
CELOTEN ČAS
30 min
KAJ POTREBUJEM
  1. MEŠANE STROČNICE, predhodno kuhane, 5 zvrhanih jušnih žlic
  2. KOKOSOVO MASLO, 1 čajna žlička
  3. KORENČEK, 1 manjši
  4. ---
  5. NADZEMNA KOLERABA, 1/2 večje
  6. KROMPIR, 3 manjši
  7. OLIVNO OLJE, 1 čajna žlička
za polpetke
  1. BUČKE, 1 večja
  2. KRUH, 1 večji kos
  3. GOVEJA JUHA, nekaj žlic*
  4. PAPRIKA, 1 manjši kos
  5. DROBTINE, 3-4 jušne žlice
  6. TIMIJAN, večji ščep
  7. RDEČA PAPRIKA, sušena, ščep
  8. KOKOSOVA MAŠČOBA, 1 jušna žlica
KAKO TO GRE
  1. Kruh natrgamo na koščke, prelijemo z vročo juho in začinimo. Počakamo, da se zmehča, nato pa ga pretlačimo v kašo.
  2. V zmes naribamo bučke, dodamo na majhne koščke narezano papriko, premešamo. Če je masa premokra, po žlicah dodajamo drobtine in počakamo, da se malo napojijo.
  3. Oblikujemo polpetke, ki jih popečemo na malo kokosovega olja, na vsaki strani 2-3 minute oz. do lepe zlatorjave barve.
  4. Odcedimo na papirnati brisači.
  5. Posebej segrejemo malo kokosove maščobe, dodamo na majhno narezan korenček in odcejene stročnice; pokuhamo do željene trdote korenčka; lahko odstavimo v minutki ali dveh, tako bo še čvrst, lahko pa kuhamo dlje časa, da se bolj zmehča - v tem primeru dodamo nekaj žlic vode.
  6. Kolerabo in krompir olupimo, narežemo na manjše koščke in skuhamo do mehkega. Odcedimo in pretlačimo v kremni pire, ki mu dodamo olivno olje.
NAMIGI
  1. * Lahko tudi druga poljubna juha, lahko pa namočimo tudi z mlekom, ovsenim ali riževim mlekom.
boobeefoodee.si https://www.boobeefoodee.si/blog/

Leave a Reply