Tofujeva enolončnica

Sveža in še vedno malo hrustljava zelenjava, slab liter zelenjavne jušne osnove, poljuben tofu in kitajski rezanci; enolončnica, ki jo boste vzljubili na prvo žlico. Na podoben način lahko pripravimo tudi marsikatero drugo hitro zelenjavno/kitajsko juho z rezanci; potrebujemo le tri osnovne stvari: jušno osnovo (naj si bo zelenjavna, piščančja ali goveja), beljakovino (meso, tofu, čičeriko ali lečo) in poljubno svežo zelenjavo (grah, papriko, bučke, korenček, zelje, stročji fižol, …) in rezance (meni so najljubši polnozrnati pšenični, ker se v primeru, da juha dlje stoji in čaka lačna usta, ne tako razmočijo kot navadni pšenični npr.).

enoloncnica iz tofuja, korencka, kitajskega zelja, paprike enoloncnica iz tofuja, korencka, kitajskega zelja, paprike1 enoloncnica iz tofuja, korencka, kitajskega zelja, paprike2 enoloncnica iz tofuja, korencka, kitajskega zelja, paprike3 enoloncnica iz tofuja, korencka, kitajskega zelja, paprike4

Tofujeva enolončnica
KOLIKO OSEB: 4
* od 12. meseca dalje * z glutenom * brez mlečnih proizvodov * vegansko * brez jajc
Oceni recept
Print
ČAS ZA PRIPRAVO
5 min
ČAS KUHANJA
15 min
CELOTEN ČAS
20 min
ČAS ZA PRIPRAVO
5 min
ČAS KUHANJA
15 min
CELOTEN ČAS
20 min
KAJ POTREBUJEM
  1. ČEBULA, 1/2 manjše
  2. KITAJSKO ZELJE, 1/2 manjše glave
  3. KORENČEK, 2 manjša
  4. BUČKA, 1 manjša
  5. PAPRIKA, 1/2 večje
  6. ZELENJAVNA JUŠNA OSNOVA, 800 ml
  7. DIMLJEN TOFU, 100 g
  8. KURKUMA, 1 zravnana čajna žlička
  9. RDEČA PAPRIKA, 1/2 čajne žličke
  10. ČESEN, 1 strok
  11. POLNOZRNATI PŠENIČNI REZANCI, 150 g
  12. LANENO OLJE, 1 čajna žlička
KAKO TO GRE
  1. Jušno osnovo zavremo skupaj z začimbami, čebulo in česnom; dodamo tofu in narezano zelenjavo, na majhnem ognju kuhljamo 5 minut, dodamo rezance in priljemo malo vode (če je osnove premalo), da se lahko rezanci skuhajo. Po dobrih 5-ih minutah je jed pripravljena.
  2. Otroški porciji dodamo žličko olja, za odrasle pa lahko kanemo nekaj kapljic čilijevega olja.
https://www.boobeefoodee.si/blog/

Leave a Reply