Domači kebab (na 3 načine)

Domači kebab (na 3 načine)

Lepa sončna nedelja, ki kar kliče po pikniku, ki bi otvoril sezono ali pa po svežem pohajkovanju po prezračenih gozdovih. Kakorkoli, v vsakem primeru predlagam hitro različico vsem znanega kebaba, ki ni presoljen, beljakovine pa lahko izbiramo sami. Odločila sem se za tri različice: eno s klasično varianto piščanec, druga z dimljenim tofujem, tretja pa s trakci iz jajčevcev. Vse tri so bile super slastne, saj tisti pravi okus ne da nič drugega kot prava marinada, voila. 🙂 Nujen je seveda tudi osvežilen jogurtov preliv; pripravila sem dve različici – ena iz navadnega jogurta, druga pa iz veganskega, bolj tekočega sira po tem receptu, brez zelišč: https://www.boobeefoodee.si/blog/veganski-sir-z-zelisci/.

Moje porcije so bile manjše, za original efekt prerežite lepinje na pol, potem ko ste jih na zunanji strani zapekli in v notranji žepek naložite poljuben nadev. Zmaga in zagotovljeno boste očarali goste. 🙂

kebab1 kebab2 kebab3 kebab4

Domači kebab (na 3 načine)

[yumprint-recipe id=’352′]

Leave a Reply