Domači kebab (na 3 načine)

Domači kebab (na 3 načine)

Lepa sončna nedelja, ki kar kliče po pikniku, ki bi otvoril sezono ali pa po svežem pohajkovanju po prezračenih gozdovih. Kakorkoli, v vsakem primeru predlagam hitro različico vsem znanega kebaba, ki ni presoljen, beljakovine pa lahko izbiramo sami. Odločila sem se za tri različice: eno s klasično varianto piščanec, druga z dimljenim tofujem, tretja pa s trakci iz jajčevcev. Vse tri so bile super slastne, saj tisti pravi okus ne da nič drugega kot prava marinada, voila. 🙂 Nujen je seveda tudi osvežilen jogurtov preliv; pripravila sem dve različici – ena iz navadnega jogurta, druga pa iz veganskega, bolj tekočega sira po tem receptu, brez zelišč: https://www.boobeefoodee.si/blog/veganski-sir-z-zelisci/.

Moje porcije so bile manjše, za original efekt prerežite lepinje na pol, potem ko ste jih na zunanji strani zapekli in v notranji žepek naložite poljuben nadev. Zmaga in zagotovljeno boste očarali goste. 🙂

kebab1 kebab2 kebab3 kebab4

Domači kebab (na 3 načine)

Domači kebab (na 3 načine)
KOLIKO OSEB: 6
* od 12. meseca dalje * z glutenom * brez mlečnih proizvodov (odvisno) * mesno-piščanec (odvisno) * brez jajc
Oceni recept
Print
ČAS ZA PRIPRAVO
15 min
ČAS KUHANJA
20 min
CELOTEN ČAS
35 min
ČAS ZA PRIPRAVO
15 min
ČAS KUHANJA
20 min
CELOTEN ČAS
35 min
KAJ POTREBUJEM
  1. TOFU, dimljen, 100 g
  2. JAJČEVEC, 1 manjši
  3. PIŠČANČJE PRSI, 100 g
  4. ---
za marinado
  1. SEZAMOVO OLJE, 4-5 jušnih žlic
  2. RDEČA PAPRIKA, v prahu, 1 čajna žlička
  3. KURKUMA, 1 mini žlička
  4. POPER, večji ščep
  5. SOL, ščep
  6. ORIGANO, ščep
  7. ---
nadev
  1. RDEČE ZELJE, 1/2 manjše glave
  2. KITAJSKO ZELJE, manjši kos, nasekljano (lahko tudi zelena solata)
  3. PARADIŽNIK, PAPRIKA, ČEBULA, KISLE KUMARICE, ...
  4. ---
za jogurtov preliv
  1. NAVADEN JOGURT, 150 ml
  2. ČESEN, stisnjen, 1 strok
  3. ---
za veganski preliv
  1. VEGANSKI SIR, 50 g
  2. ČESEN, stisnjen, 1 strok
  3. VODA, po občutku
KAKO TO GRE
  1. Zmešamo sestavine za jogurtove prelive in pustimo v hladilniku.
  2. Zmešamo sestavine za marinado in v vsako posodico posebej damo; piščanca, narezanega na trakce, tofu, narezan na trakce in jajčevcem narezane na trakce. Prelijemo vsako živilo v posamezni posodi in dobro premešamo. Pustimo vsaj pol ure v hladilniku, lahko pa tudi čez noč.
  3. Medtem narežemo zelenjavo na tanke trakove.
  4. Pred peko segrejemo ponev (in kanemo kapljico olja); najprej popečemo jajčevce do zlate barve in odstranimo, nato tofu in odstranimo, nazadnje pa meso.
  5. Lepinje oz. lahko tudi kruhke pita popečemo in v sredini prerežemo; nadevamo sestavine in prelijemo z jogurtovim prelivom.
BoobeeFoodee https://www.boobeefoodee.si/blog/

Leave a Reply