Polnjeni jajčevci

Kaj je lepšega kot jed, ki diši po poletju in svežini, ki vas nasiti za dlje časa in ne obteži? Super kombinacija jajčevca, skuše in rjavega riža nas je dobro podkrepčala in zadovoljila – mene, ker imam rada bolj lahko hrano, po kateri se lahko že nekaj minut zatem, ko jo zaužijem, povzpnem na kolo in odšibam naokoli, otroka pa zato, ker je z veseljem odkrival razne plasti jedi in sva skupaj imenovala posamezna živila. Zmaga v več pogledih! 🙂
Navdih sem pred kratkim dobila pri V formi z Alenko Košir, ko je na podoben način pripravila polnjene jajčevce; sama sem še malo poenostavila vse skupaj.
Jajčevci so zdrava in hvaležna zelenjava, zelo dobra tudi pečena; skuše so morske ribe, bogate z omega-3 maščobnimi kislinami, rjavi riž je pa dober nadomestek navadnemu belemu, lahko prebavljiv in okusen, saj se redko razkuha v možnato jed. 🙂 Mene je jed očarala, upam, da bo tudi vas.

jajcevci, skusa, rjavi riz, paradiznik, sir jajcevci, skusa, rjavi riz, paradiznik, sir1 jajcevci, skusa, rjavi riz, paradiznik, sir2 jajcevci, skusa, rjavi riz, paradiznik, sir4 jajcevci, skusa, rjavi riz, paradiznik, sir5

Polnjeni jajčevci
KOLIKO OSEB: 2
* od 12. meseca dalje * brez glutena * brez mlečnih proizvodov (odvisno) * mesno-ribe * brez jajc
Oceni recept
Print
ČAS ZA PRIPRAVO
10 min
ČAS KUHANJA
45 min
CELOTEN ČAS
1 hr
ČAS ZA PRIPRAVO
10 min
ČAS KUHANJA
45 min
CELOTEN ČAS
1 hr
KAJ POTREBUJEM
  1. JAJČEVEC, 1 večji
  2. RJAVI RIŽ, 50 g
  3. ČEŠNJEV PARADIŽNIK, nekaj kosov
  4. SKUŠA, vložena, 120 g
  5. POLJUBEN SIR, 30 g
KAKO TO GRE
  1. Riž namočimo čez noč in skuhamo do mehkega.
  2. Jajčevce operemo in prerežemo po dolžini na pol. Prešpikamo in pečemo v pečici na 200°C 25 minut.
  3. Obložimo z rižem, skušo, paradižnikom in potresemo s sirom ter pečemo še 10 minut.
https://www.boobeefoodee.si/blog/

Leave a Reply