Kaj je lepšega kot jed, ki diši po poletju in svežini, ki vas nasiti za dlje časa in ne obteži? Super kombinacija jajčevca, skuše in rjavega riža nas je dobro podkrepčala in zadovoljila – mene, ker imam rada bolj lahko hrano, po kateri se lahko že nekaj minut zatem, ko jo zaužijem, povzpnem na kolo in odšibam naokoli, otroka pa zato, ker je z veseljem odkrival razne plasti jedi in sva skupaj imenovala posamezna živila. Zmaga v več pogledih! 🙂
Navdih sem pred kratkim dobila pri V formi z Alenko Košir, ko je na podoben način pripravila polnjene jajčevce; sama sem še malo poenostavila vse skupaj.
Jajčevci so zdrava in hvaležna zelenjava, zelo dobra tudi pečena; skuše so morske ribe, bogate z omega-3 maščobnimi kislinami, rjavi riž je pa dober nadomestek navadnemu belemu, lahko prebavljiv in okusen, saj se redko razkuha v možnato jed. 🙂 Mene je jed očarala, upam, da bo tudi vas.
[yumprint-recipe id=’354′]