Brokolijeva kremna juha s popečeno čičeriko

Izvrstna, zimska, kremna, slastna in dišeča. Vse to pričakujemo od juhe, ki si jo radi pripravimo iz sezonske zelenjave. Z dodatkom krompirja, korenčka, čebule in česna tako enostavna zelenjava postane prava mojstrovina, ki jo radi pojejo tudi otroci. Za piko na i dodamo pečeno čičeriko in polnovreden obrok je tu!

Porcije 

4

Čas priprave

10 min

Čas kuhanja 

25 min

Težavnost

1/3

KAJ POTREBUJEM

  • BROKOLI, 300 g brokolija s trdim delom vred
  • CVETAČA, 100 g
  • KROMPIR, 200 g 
  • ČEBULA
  • ČESEN
  • ČIČERIKA, 150 g kuhane ali vložene 
  • ZAČIMBE: timijan, bazilika

KAKO TO GRE

  • Zelenjavo (razen čičerike) skuhamo do mehkega, solimo, popramo, dodamo timijan in baziliko.
  • Zmiksamo v gladko juho in postrežemo s popečeno čičeriko – vloženo čičeriko odcedimo, solimo, premažemo z oljem in popečemo v pečici ali ponvi.

Leave a Reply