Piščančji mix z rižem

Pišančji mix z rižem je najbolj pripravna jed za lenobne vikende, ko bi samo poležavali in premlevali teden, ki je za nami ali pa sanjarili o tednu, ki se bliža. Zdi se, da bo ta vikend tudi eden teh, ta lenih, zato delim z vami ta recept za piščanca (piščančja bedra, lahko pa tudi perutničke ali prsi – le natrite jih s česnom in skrajšajte čas peke, drugače bodo izsušena).

Namesto graha lahko uporabite tudi papriko, stročji fižol ali drugo poljubno zelenjavo.

Porcije

6

Čas priprave

5 min

Čas kuhanja

40 min

Težavnost

1/3

KAJ POTREBUJEM

  • PIŠČANČJA BEDRA, 6 kosov
  • RIŽ, cca. 40-50 g suhega riža na osebo
  • ZELENJAVNA BISTRA ali pa GOVEJA JUHA, 1 liter
  • GRAH, zamrznjen, 200 g
  • ČEBULA, rdeča, 1 srednje velika
  • ZAČIMBE: rožmarin, timijan, sušena zelena, origano, bazilika, česen v prahu, sušena paprika, sol
  • REPIČNO OLJE, za premaz mesa

KAKO TO GRE

  • Bedra operemo in osušimo., namažemo z oljem. Na hitro jih opečemo v pečici z vseh strani, pazimo, da se ne prismodijo.
  • V pekač vsujemo riž, zalijemo z juho in v jed položimo bedra. Potresemo z vsemi začimbami in rahlo premešamo.
  • V predogreti pečici najprej pečemo na 220°C 20 min, po tem času zmanjšamo moč na 200 °C, dodamo grah, premešamo in pečemo še 15 min.

Leave a Reply