Bolonjska zelenjavna rižota

bolonjez zelenjavnezbolonjez zelenjavnabolonjska zelenjavna rizota_wm

Bolonjska zelenjavna rižota
KOLIKO OSEB: 3
* od 10. meseca dalje * brez glutena * brez mlečnih izdelkov * mesno - teletina * brez jajc
Oceni recept
Print
ČAS ZA PRIPRAVO
5 min
ČAS KUHANJA
30 min
CELOTEN ČAS
35 min
ČAS ZA PRIPRAVO
5 min
ČAS KUHANJA
30 min
CELOTEN ČAS
35 min
KAJ POTREBUJEM
  1. RDEČA ČEBULA, 1/2 srednje velike
  2. POR, beli del, 1 manjši
  3. GOMOLJNA ZELENA, 1/2 srednje velike
  4. KORENČEK, 1 manjši
  5. ZELENA PAPRIKA, 1 manjša
  6. OMEGA 3 OLJE, 1 čajna žlička
  7. RIŽ, 50 g
  8. MLETA TELETINA, 100 g
  9. PARADIŽNIKOVA MEZGA, 1 jušna žlica
  10. ORIGANO, ščep
  11. BAZILIKA, ščep
  12. MAJARON, ščep
KAKO TO GRE
  1. Na malo vode na hitro podušimo mleto meso, dodamo začimbe in na največjem ognju dušimo nekaj minut, da skoraj vsa voda izpari.
  2. Dodajamo zelenjavo, najprej na drobno nasekljano čebulo, čez nekaj minut pa še preostalo narezano zelenjavo, neprestano mešamo. Nazadnje dodamo mezgo, nekajkrat premešamo in zalijemo z vodo, da je jed prekrita.
  3. Pokrito kuhamo na majhnem ognju cca. 20 minut, nato dodamo opran riž in kuhamo, dokler se riž ne zmehča (cca. 10 minut).
https://www.boobeefoodee.si/blog/

Leave a Reply