1 min read
Zelenjavna bolonjska enolončnica
Verjamem, da je vsaka mama, oče, starš med vami že kdaj pripravil enolončnico ali mineštro po principu “pospravi hladilnik/zamrzovalnik”. 🙂
Tudi znotraj projekta Budget menu je to eno izmed osnovnih načel, saj stremimo k temu, da se porabi celoten nakup in je zavržene hrane čim manj oz. celo nič.
Zelenjavna bolonjska enolončnica je točno to, saj povzame celotno bistvo Budget menuja in se nam servira kot dišeča, okrepčilna in nenazadnje tudi slastna ter polnovredna.
Porcije
5-6
Čas priprave
15 min
Čas kuhanja
30 min
Težavnost
1/3
KAJ POTREBUJEM
- BROKOLI, 200 g
- MLETO MESO, 250 g
- CVETAČA, 200 g
- KORENČEK, 150 g
- GRAH, 100 g
- ŠPAGETI, 80 g
- ČEBULA, 1/2 manjše
- ČESEN, 1 strok
- ZAČIMBE: luštrek, timijan, sol, poper, sušena rdeča paprika, origano, bazilika, majaron, kumina, sušen peteršilj
- REPIČNO OLJE, 1 jušna žlica
KAKO TO GRE
- Na olju na hitro popražimo mleto meso, nasekljano čebulo in nasekljan česen. Dodamo preostalo zelenjavo, na drobno narezano in začimbe. Zalijemo s cca. 600 ml vode in kuhamo 20 minut.
- Po tem času dodamo na drobno nalomljene špagete in kuhamo še 5-10 minut (glede na navodila na embalaži špagetov).