Zapečena jabolčna kaša

Zapečena jabolčna kaša

Hitro pripravljena in pečena jabolčna kaša, ki jo lahko postrežemo za nenapovedane goste ali si jo napovemo k kakemu mineštra kosilu že za vnaprej. 🙂 V vsakem primeru je čudovita, lahkotna in dišeča po jeseni. 🙂

zapecena jabolcna kasa zapecena jabolcna kasa1
zapecena jabolcna kasa2zapecena jabolcna kasa3

Zapečena jabolčna kaša
KOLIKO PORCIJ: 3
* od 12. meseca dalje * brez glutena * brez mlečnih izdelkov * vegansko * brez jajc
Oceni recept
Print
ČAS ZA PRIPRAVO
10 min
ČAS KUHANJA
20 min
CELOTEN ČAS
30 min
ČAS ZA PRIPRAVO
10 min
ČAS KUHANJA
20 min
CELOTEN ČAS
30 min
KAJ POTREBUJEM
  1. MANDLJI, 100 g
  2. OREHI, 50 g
  3. KORUZNI ŠKROB, 5 zvrhanih jušnih žlic
  4. RJAVI SLADKOR, 2 zvrhani jušni žlici (cca. 30 g)
  5. RIŽEVO MLEKO, 2-3 žlice
  6. JABOLKA, 3 večja, olupljena in naribana
  7. SODA BIKARBONA, 1 čajna žlička
  8. LIMONINA LUPINICA, 1 čajna žlička
  9. RJAVI SLADKOR V PRAHU, za posip
KAKO TO GRE
  1. Mandlje in orehe zmiksamo čim bolj na drobno.
  2. Primešamo škrob, ki smo ga zmešali z riževim mlekom, dodamo sodo bikarbono, sladkor in naribano limonino lupinico.
  3. Vse dobro premešamo in nadevamo v ognjevarne mini modelčke.
  4. Pečemo v predhodno ogreti pečici na 200°C 20-25 minut.
BoobeeFoodee https://www.boobeefoodee.si/blog/

Leave a Reply