Vipavska frtalja iz pečice

frtalja_wm

Vipavska frtalja iz pečice
KOLIKO OSEB: 2
* od 12. meseca dalje * z glutenom * ovo-lakto vegetarijansko * z mlečnimi izdelki * z jajci
Oceni recept
Print
ČAS ZA PRIPRAVO
5 min
ČAS KUHANJA
45 min
CELOTEN ČAS
50 min
ČAS ZA PRIPRAVO
5 min
ČAS KUHANJA
45 min
CELOTEN ČAS
50 min
KAJ POTREBUJEM
  1. JAJCA, 3
  2. PIRINA MOKA, 100 g (po potrebi tudi več)
  3. MLEKO, 2 dcl (po potrebi tudi več)
  4. OLIVNO OLJE, 2-3 jušne žlice
  5. LISTI MLADE ČEBULE, 1 manjši šopek
  6. CITRONSKA MELISA, 1 velik šop
  7. KOROMAČEVI LISTI, 1 velik šop
  8. SOL, ščep
KAKO TO GRE
  1. Zelišča nasekljano na drobno, lahko jih pa tudi nasekljamo v električnem sekljalniku.
  2. Jajca stepemo, solimo, dodamo mleko in postopoma dodajamo moko. Nastane naj masa, gostejša kot za palačinke (kot za carski praženec).
  3. Manjši pekač naoljimo in obložimo s peki papirjem ter nanj vlijemo maso (debela naj bo dober centimeter).
  4. Pečemo v pečici, predhodno ogreti na 180°C dobrih 45 minut.
NAMIGI
  1. Pomembno za frtaljo je, da je res polna zelišč in zelo zelene barve.
  2. Tradicionalno se peče v ponvi na masti ali olju, vendar smo pripravili bolj zdravo različico v pečici.
BoobeeFoodee https://www.boobeefoodee.si/blog/

Leave a Reply