
Vipavska frtalja iz pečice
2014-04-28 21:23:04

KOLIKO OSEB: 2
* od 12. meseca dalje * z glutenom * ovo-lakto vegetarijansko * z mlečnimi izdelki * z jajci
ČAS ZA PRIPRAVO
5 min
ČAS KUHANJA
45 min
CELOTEN ČAS
50 min
KAJ POTREBUJEM
- JAJCA, 3
- PIRINA MOKA, 100 g (po potrebi tudi več)
- MLEKO, 2 dcl (po potrebi tudi več)
- OLIVNO OLJE, 2-3 jušne žlice
- LISTI MLADE ČEBULE, 1 manjši šopek
- CITRONSKA MELISA, 1 velik šop
- KOROMAČEVI LISTI, 1 velik šop
- SOL, ščep
KAKO TO GRE
- Zelišča nasekljano na drobno, lahko jih pa tudi nasekljamo v električnem sekljalniku.
- Jajca stepemo, solimo, dodamo mleko in postopoma dodajamo moko. Nastane naj masa, gostejša kot za palačinke (kot za carski praženec).
- Manjši pekač naoljimo in obložimo s peki papirjem ter nanj vlijemo maso (debela naj bo dober centimeter).
- Pečemo v pečici, predhodno ogreti na 180°C dobrih 45 minut.
NAMIGI
- Pomembno za frtaljo je, da je res polna zelišč in zelo zelene barve.
- Tradicionalno se peče v ponvi na masti ali olju, vendar smo pripravili bolj zdravo različico v pečici.
BoobeeFoodee https://www.boobeefoodee.si/blog/