Vegi pasulj

Največkrat slišimo in vsi poznamo izraz “preprosto kot pasulj”, zato smo tudi mi včeraj v rahlem pomanjkanju časa pripravili hitro vegi različico, ki je dobra tudi pogreta naslednji dan, okuse ji lahko poljubno spreminjamo, če pa je na vrsti mesni dan, ga lahko obogatimo s kuhano teletino/govedino ali kakšno ekološko klobaso. Sicer je pa že sam po sebi dovolj bogat in polnega okusa, da dodatkov sploh nismo potrebovali.

vegi pasulj
vegi pasulj1

Vegi pasulj
KOLIKO OSEB: 3
* od 8. meseca dalje * brez glutena * brez mlečnih izdelkov * vegansko * brez jajc
Oceni recept
Print
ČAS ZA PRIPRAVO
5 min
ČAS KUHANJA
30 min
CELOTEN ČAS
35 min
ČAS ZA PRIPRAVO
5 min
ČAS KUHANJA
30 min
CELOTEN ČAS
35 min
KAJ POTREBUJEM
  1. POR, beli del, en manjši kos
  2. ČEBULA, 1/2 manjše
  3. ČESEN, 1 strok
  4. BELI FIŽOL, vložen, 200 g
  5. PARADIŽNIK, svež, 1 večji (ali paradižnikova omaka)
  6. PARADIŽNIKOVA MEZGA, bio, brez dodatkov, 1 jušna žlica
  7. KORENČEK, 1 večji
  8. RUMENA PAPRIKA, sveža, 1 manjši kos
  9. RDEČA PAPRIKA, sušena, ščep
  10. MAJARON, ščep
  11. TIMIJAN, ščep
  12. KUMINA, ščep
  13. LOVORJEV LIST, 1
KAKO TO GRE
  1. Na malo vode (toliko, da prekrije dno) podušimo nasekljano čebulo, por in česen; ko skoraj vsa voda izpari in se čebula zmehča (3-4 minute), dodamo korenček in papriko ter narezan paradižnik. Premešamo in začinimo ter dodamo lovorjev list.
  2. Nekaj minut pustimo, da se duši v lastnem soku, na to pa dodamo mezgo in cca. 2 dcl vode ter dobro premešamo.
  3. Pokrijemo ter pustimo 15 minut, da se počasi kuhlja, občasno premešamo.
  4. Po tem času vsujemo k jedi odcejen fižol, ponovno premešamo in pokrijemo; tako pustimo še 10 minut.
  5. Postrežemo s kosom pirinega polnozrnatega kruha.
BoobeeFoodee https://www.boobeefoodee.si/blog/

Leave a Reply