Veganski sirovi makarončki (Mac’n’Cheese)

veganski mac n cheeseveganski mac n cheese1veganski mac n cheese2veganski mac n cheese3

Veganski sirovi makarončki (Mac'n'Cheese)
KOLIKO OSEB: 3
* od 12. meseca dalje * z glutenom * brez mlečnih proizvodov * vegansko * brez jajc
Oceni recept
Print
ČAS ZA PRIPRAVO
10 min
ČAS KUHANJA
15 min
CELOTEN ČAS
30 min
ČAS ZA PRIPRAVO
10 min
ČAS KUHANJA
15 min
CELOTEN ČAS
30 min
KAJ POTREBUJEM
  1. POLJUBNE TESTENINE, bolj drobne, 300 g
  2. INDIJSKI OREŠČKI, namočeni čez noč, 50 g
  3. SLADKI KROMPIR, 200 g* (opombe spodaj)
  4. KORENČEK, 30 g
  5. ČEBULA, 30 g
  6. KVASNI KOSMIČI, 1 zvrhana jušna žlica
  7. RIŽEVO MLEKO, 30 ml oz. po potrebi tudi več
  8. LIMONIN SOK, par kapljic
  9. ČESEN, 1/2 malega stroka
  10. ZELENJAVNA JUŠNA KOCKA, 1/3
  11. POPER, ščep
  12. RDEČA PAPRIKA, ščep
  13. OLJE, 1 jušna žlica
  14. DROBTINE, 2 jušni žlici
KAKO TO GRE
  1. Indijske oreščke odcedimo in posušimo.
  2. Krompir, čebulo in korenček narežemo na majhne koščke in skuhamo skupaj s kocko v 300 ml vode.
  3. Kuhano zelenjavo odcedimo, vodo pa prihranimo.
  4. Ko se zelenjava malo ohladi, jo skupaj z indijskimi oreščki damo v sekljalnik ali blender. Dodamo začimbe, kvasne kosmiče, limonin sok in riževo mleko; česen pa stisnemo. Miksamo do gladke mase, nato pa počasi dolivamo zelenjavno vodo, dokler ne porabimo vse - raje dodajamo malo po malo, da ne bo omaka preredka, ampak gosta in kremna; če se nam po porabljeni zelenjavni vodi še vedno zdi pregosto, postopoma dodajamo še malo riževega mleka.
  5. Posebej skuhamo testenine in prelijemo z omako.
  6. V ponvi segrejemo malo rastlinskega olja in primešamo drobtine; premešamo in v minuti popražimo do zlatorjave barve.
NAMIGI
  1. * Jed lahko pripravimo tudi z navadnim krompirjem in korenčkom; v tem primeru uporabimo približno 150 g krompirja in 50 g korenčka.
BoobeeFoodee https://www.boobeefoodee.si/blog/

Leave a Reply