Veganske polnjene paprike

filane paprike1filane paprike3filane paprike2

Veganske polnjene paprike
KOLIKO OSEB: 2
* od 10. meseca dalje * z glutenom * vegansko * brez mlečnih izdelkov * brez jajc
Oceni recept
Print
ČAS ZA PRIPRAVO
10 min
ČAS KUHANJA
20 min
CELOTEN ČAS
30 min
ČAS ZA PRIPRAVO
10 min
ČAS KUHANJA
20 min
CELOTEN ČAS
30 min
KAJ POTREBUJEM
  1. PAPRIKA, 3 kosi, poljubne vrste
  2. RIŽ, suh, okroglozrnat, 100 g
  3. MEŠANE STROČNICE in ŽITA, predhodno skuhane, 100 g
  4. PARADIŽNIKOVA OMAKA, 100 ml
  5. ČEBULA, 1/2 večje
  6. MAJARON, ščep
  7. ORIGANO, ščep
  8. RDEČA PAPRIKA, ščep
  9. ---
  10. KROMPIR, 2-3 večji
  11. PETERŠILJ, nasekljan
  12. - poljubno: KISLA SMETANA, 1 čajna žlička
KAKO TO GRE
  1. V posodo damo stročnice, prilijemo cca. 3 dcl vode, zavremo.
  2. Ogenj zmanjšamo in zakuhamo riž. Kuhamo, dokler se ne zmehča, občasno premešamo in spremljamo, ali je še potrebno dodati vodo.
  3. Ko je kuhano, nastane malo gostejša kaša; počakamo, da se malo ohladi.
  4. Paprikam odrežemo vrhove s pecljem vred, odstranimo semenke in paprike previdno napolnimo z maso ter pokrijemo nazaj z vrhovi.
  5. V posodo damo malo vode in nasekljano čebulo, začinimo z majaronom in origanom; nekaj časa dušimo, da se čebula zmehča.
  6. Prilijemo paradižnikovo omako in dodamo paprike, ki jih poležemo eno poleg druge.
  7. Kuhamo pokrito na majhnem ognju, po cca. 15 minutah jih obrnemo, da je še druga polovica v omaki in so celotne skuhane, da se tako napojijo omake.
  8. Med tem časom v drugi posodi skuhamo krompir in ga postrežemo kot prilogo; prija kar v oblicah s peteršiljem, lahko pa seveda pripravimo praženega ali kot pire.
boobeefoodee.si https://www.boobeefoodee.si/blog/

Leave a Reply