Veganska kremna rezina (kremšnita)

Veganska kremna rezina (kremšnita)

kremsnita 1
kremsnita 2kremsnita

Veganska kremna rezina (kremšnita)
KOLIKO OSEB: 4
* od 12. meseca dalje * z glutenom * brez mlečnih proizvodov * vegansko * brez jajc
Oceni recept
Print
ČAS ZA PRIPRAVO
15 min
ČAS KUHANJA
15 min
CELOTEN ČAS
1 hr
ČAS ZA PRIPRAVO
15 min
ČAS KUHANJA
15 min
CELOTEN ČAS
1 hr
KAJ POTREBUJEM
 1. LISTNATO TESTO, 1 zavitek
 2. KREMNI KOKOS, 200 g
 3. VANILIJA V PRAHU, 1 zravnana čajna žlička
 4. VANILJEV SLADKOR, 8 g
 5. RJAVI SLADKOR, 4 zravnane jušne žlice
 6. KORUZNI ŠKROB, 2 zvrhani jušni žlici
 7. KURKUMA, ščep
 8. SLADKOR V PRAHU, 1 čajna žlička in nekaj še za posip
KAKO TO GRE
 1. Listnato testo razvaljamo na tanko in računamo, da bomo potrebovali dva enako velika kosa - enega za spodnjo plast, drugega za plast, ki prekrije kremšnite. Uporabili smo pekač velikosti 16x22 cm. Testo prešpikamo z vilico in premažemo z vodo.
 2. Pečemo v predhodno ogreti pečici na 200°C 15 minut oz. do željene zlatorjave barve. Ohladimo in prerežemo po širini na pol.
 3. Kremni kokos po navodilih z embalaže zmešamo s hladno vodo v razmerju 1:1, torej dodamo 200 ml vode.
 4. Zmešamo v gladko kremo. Od te mase odlijemo stran 100 ml in to prihranimo v hladilniku, saj jo bomo kasneje stepali v kokosovo smetano.
 5. Preostanku kreme dodamo še hladne 300 ml vode - nastane kokosovo mleko. Dobro razmešamo in prelijemo v posodo. Odvzamemo 6 žlic tega mleka in ga v skodelici posebej razmešamo z vanilijo, vanilijevim sladkorjem, rjavim sladkorjem in škrobom v gladko maso.
 6. Preostanek mleka zavremo v posodi in ogenj takoj, ko zavre, zmanjšamo na minimalno in primešamo škrobno mešanico. Mešamo, dokler se ne zgosti v kremo, gosto kot puding - približno 5 minut. Na koncu primešamo kurkumo in ugasnemo.
 7. Počakamo nekaj minut, da se krema ohladi ter jo nadevamo na listnato testo. Ko se popolnoma ohladi, damo v hladilnik za dobro uro ali pa v zamrzovalnik za pol ure.
 8. Medtem pripravimo kokosovo smetano. Maso, ki smo jo dali v hladilnik (100 ml), ogrejemo na sobni temperaturi, primešamo sladkor v prahu in z mešalnikom na najvišji hitrosti stepemo v smetano - zadostuje 2-3 minute in smetana je pripravljena.
 9. Nadevamo čez kremo, prekrijemo z drugim kosom testa ter pustimo še pol ure v hladilniku.
 10. Postrežemo s posutim sladkorjem v prahu.
NAMIGI
 1. * Uporabili smo kremni kokos, ki je 100% zgoščen kokos; meša se v razmerju z vodo 1:1, če želimo dobiti kremo in recimo v razmerju 1:2 z vodo, če želimo dobiti bolj redko kokosovo mleko.
 2. Boljše bi bilo mešati z recimo riževim mlekom, saj je bila krema malo vodena.
 3. * Namesto kurkume oz. poleg kurkume bi za lepšo barvo lahko uporabili tudi žafraniko; nasvet smo dobili naknadno, ko se je krema že hladila. 🙂 Krema namreč v živo potegne rahlo na zeleno, čeprav se v okusu kurkume ne čuti.
BoobeeFoodee https://www.boobeefoodee.si/blog/

Leave a Reply