Iz Goriških brd smo dobili krasne domače češnje in itak je bila normalna odločitev, da pripravim nekaj za našo malo dojenčico. Ker ne je še mlečnih kašic (raznih kaš, kuhanih na mleku, rastlinskih nadomestkov pa ne dajem še), sem se odločila, da skombiniram zanimivo jed, ki sem jo poimenovala bananina juha s češnjami. 😀
Iz arhiva bom najprej privlekla nekaj kul češnjevih kombinacij, ki smo jih že pripravljali:
Recept za to krasno bananino juho pa tukaj –>
- PIRIN ZDROB, 60 g
- VODA, 250 ml
- BANANA, 1 manjša ali ½ večje
- ČEŠNJE, 10-15 komadov
- VANILIJA, v prahu, 1 noževa konica
- KOKOSOVA MAŠČOBA, 1 čajna žlička
- Vodo zavremo in vmešamo pirin zdrob ter vanilijo. Skuhamo do mehkega in rahlo ohladimo. Vmešamo banano in češnje, vse skupaj zmiksamo. Dodamo še kokosovo maščobo.
MLEČNI IZDELKI: ne
JAJCA: ne
MESO: ne
SOJA: ne
OREŠČKI: ne
PALMINA MAŠČOBA: ne