recepti za zdravo prehrano
 
Uvajanje z BoobeeFoodee_dan 17

Uvajanje z BoobeeFoodee_dan 17

Ker sem za v gajbico BoobeeFoodee izbrala tudi rdečo peso, sem sem odločila, da bom tudi dojenčici uvedla to, železa in magnezija polno, živilo. Zaradi višje vsebnosti nitratov se živilo priporoča šele po dopolnjenjem 6. mesecu starosti, saj se tudi presnova dojenčka šele ustrezno razvija. 

Rdečo peso sem uvedla poleg že znanega živila – krompirja, ki je primeren prav zaradi svojega nevtralnega okusa in lepo ublaži zemeljkast okus rdeče pese. Skuhala sem en srednje velik krompir in pol manjše rdeče pese. Rdečo peso sem kuhala v olupku in potem ohladila, krompir pa posebej na kocke. Oboje sem zmiksala s paličnim mešalanikom; olupljeno in narezano na koščke. 

Okus je bil dojenčici všeč, kot vse do sedaj, vendar ni niti pluskov niti minuskov, smo nekje na krogcu. o 😀

OBROK DOJENČEK: 90 g kašice z rdečo peso in krompirjem, oljčno olje (pripravila sem 90 g, pojedla je 45, dodatek AM 150 ml)

OBROK DRUŽINA: Predlagam, da naenkrat skuhate kar vso rdečo peso v gajbici – samo dobro umijete in kuhate v olupku, da se zmehča. Ohladite. Ohlajena lahko počaka v hladilniku do 3-4 dni. Skuhano in olupljeno lahko zamrznete, odlična pa je v naslednjih jedeh:

Trije namazi za popoldanski klepet

Boršt/Boršč

 

Fenomenalno najboljši pesin burger

Pesin sok za dobro kri

 

https://www.boobeefoodee.si/blog/pesin-kolac/ 

Solata iz rdeče pese in fete

 

One comment

  1. Pingback: Uvajanje z BoobeeFoodee_dan 17 – Slovenski blogi

Leave a Reply