recepti za zdravo prehrano
 
Uvajanje z BoobeeFoodee_dan 13

Uvajanje z BoobeeFoodee_dan 13

Današnji dan je potekal pestro, vihrali sva naokoli in šlie na 1001 sprehod. Krompir za kašico sem si pripravila že zjutraj, namenila sem se namreč delati krompirjevo-avokadovo kašico. Super, kajne? 😉
Avokado dobim v Gajbici boobeefoodee, ki vam jo dostavi na dom prijazni David, brez komplikacij, z nekaj kliki, pa že imate cel paket sveže, sezonske hrane. Hura! 🙂

Krompir je bil nakockan in preden sem se pognala na izlet, sem ga skuhala do 3/4, ugasnila štedilnik, pokrila posodo in tako me je počakal, da se vrnem s pohajkovanja. Krompir sem nato samo še pretlačila, dodala manjši košček avokada, malo kokosovega olja in hranjenje se je pričelo. No, ni šlo tako igrivo in pozitivno, kot tale zapis. Mislim, da sem za prvič dala preveč avokada, saj ima le-ta zelo specifičen okus (meni ne, ampak poznam pričevanja znancev, ki nad njim niso rabno navdušeni. Pa so odrasle osebe). Skratka, uvajanje tega živila ni tako uspelo, kot bi si želela, bom pa ponovno poskusila v kratkem, ko ga bom raje kombinirala z banano. 

Preostanek kašice sem shranila v hladilniku, dodala češnjev paradižnik in polnozrnate pirine testenine, pa smo imeli večerjo. 

OBROK DOJENČEK: 50 g avokadovo-krompirjeve kašice, kokosovo olje (pojedla je 15g, dodatek AM 200 ml)

OBROK DRUŽINA: ostanek kašice oz. preostal avokado, ki ga nismo narezali v kašico, kombiniramo s paradižnikom in testeninami. 

One comment

  1. Pingback: Uvajanje z BoobeeFoodee_dan 13 – Slovenski blogi

Leave a Reply