Začimbe in dišavnice

Seveda, zakaj pa ne?

Poleg tega, da obogatijo jed, njen okus, vonj, teksturo, nam jo tudi pomagajo prebaviti. Izbiramo najprej lokalno dostopne začimbe in dišavnice: drobnjak, majaron, šetraj, baziliko, origano, timijan, koper, kumino in jih prvim kašicam damo v mini mini ščepcih – sama sem si dobesedno natresla nekaj drobcenih koščkov bazilike na roko, jih preštela (4, 5, 7 … ) in dodala v jed. Po nekaj dneh sem postopoma večala količine, dokler nisem prišla do nekega mini ščepca.

Ni tako pomembno, kaj uporabite, kuhajte tako, kot ste navajeni, saj pravzaprav vi navajate svojega otroka na vašo lastno domačo kuhinjo; če so prvi koraki negotovi, vam je na razpolago naša ogromna baza receptov, kjer boste prav gotovo našli tudi kaj zase. 🙂

Domači vaniljevi kornetki

A je tudi vam poletje čas, ko bi vsak dan jedli sladoled? Pri nas smo nori nanj in tudi meni ...

Learn more
(Visited 830 times, 1 visits today)

Leave a Reply