Tunino-avokadovi polpetki z riževo solato in jajcem

tuna burgerji, rizeva solataa_wm

Tunino-avokadovi polpetki z riževo solato in jajcem
KOLIKO OSEB: 2
* od 12. meseca dalje * z glutenom * brez mlečnih proizvodov * mesno - ribe * z jajci
Oceni recept
Print
ČAS ZA PRIPRAVO
5 min
ČAS KUHANJA
10 min
CELOTEN ČAS
20 min
ČAS ZA PRIPRAVO
5 min
ČAS KUHANJA
10 min
CELOTEN ČAS
20 min
za polpetke (10 kosov)
  1. TUNA, v lastnem soku, 1
  2. AVOKADO, 1/2 manjšega
  3. KORUZNI KOSMIČI, 3 jušne žlice
  4. PETERŠILJ, sveže nasekljan, 1 jušna žlica
  5. ČEBULA, 1/2 manjše
  6. ČESEN, 1 strok
  7. LIMETIN SOK, 1 čajna žlička
  8. KORIANDER, v prahu, ščep
  9. RDEČA PAPRIKA, ščep
  10. INGVER, ščep
  11. DROBTINE, pirine, 2 jušni žlici, po potrebi tudi več
  12. REPIČNO OLJE, 3 jušne žlice
za solato
  1. RIŽ, 100 g
  2. AVOKADO, 1/2 manjšega
  3. RDEČA ČEBULA, 1/2 manjše
  4. PAPRIKA, poljubna, 1/2 manjše
  5. KORENČEK, 1 srednje velik
  6. JAJCE, 1 kos
  7. LIMETIN SOK, 1 čajna žlička
  8. OMEGA-3 OLJE, 1 jušna žlica
KAKO TO GRE
  1. Najprej skuhamo riž, ga odcedimo in operemo, počakamo, da se malo ohladi. Jajce skuhamo v trdo kuhano.
  2. Tuno dobro odcedimo, na to pa vse sestavine za polpetke, razen drobtin, zmiksamo na drobno. Dodamo drobtine, najprej eno žlico in dobro premešamo. Počakamo nekaj minut, da se masa napije. Če se nam še vedno zdi premokra (oblikujemo en testni polpet in vidimo, če se da lepo oblikovati), dodamo še drobtine. Ponovno počakamo nekaj minut in oblikujemo testni polpet. Tako dodajamo drobtine, dokler ne iz mase lahko oblikujemo dokaj čvrstih polpetkov.* (opombe spodaj)
  3. Segrejemo olje in na zmerni temperaturi na hitro opečemo polpetke, na vsaki strani 2-3 minute. Odcedimo na papirnati brisači.
  4. Rižu primešamo preostalo polovico avokada, na tanke rezine narezano čebulo, jajce, narezano papriko in nalistan korenček.
  5. Polijemo z limetinim sokom in oljem.
NAMIGI
  1. Raje počakajmo več minut, da se drobtine res napijejo; če bomo namreč dodali preveč drobtin, bo masa zbita in polpeti trdi.
https://www.boobeefoodee.si/blog/

Leave a Reply