
Tople hruške z mandljevim pudingom
2014-04-14 15:49:48

KOLIKO OSEB: 1
* od 12. meseca dalje
* brez glutena
* z mlečnimi proizvodi
* lakto-vegetarijansko
* brez jajc
ČAS KUHANJA
10 min
CELOTEN ČAS
10 min
KAJ POTREBUJEM
- MLEKO, 2,5 dcl
- KORUZNI ŠKROB, 2 čajni žlički
- MANDLJEVO MASLO, 1 čajna žlička
- HRUŠKA, 1
KAKO TO GRE
- Od hladnega mleka najprej odvzamemo 5 čajnih žličk in jih v skodelici primešamo k škrobu. Dobro razmešamo v gladko tekočo zmes.
- Preostanek mleka zavremo, zmanjšamo ogenj na minimum, vmešamo škrobno zmes ter počasi kuhamo, da se zgosti v malo bolj tekoč puding.
- Proti koncu kuhanja vmešamo še mandljevo maslo.
- Hruško po dolžini prerežemo na četrtine, odstranimo sredico ter prelijemo s pudingom.
- Počakamo nekaj časa, da se ohladi in postrežemo.
BoobeeFoodee https://www.boobeefoodee.si/blog/
Pingback: Domači puding BoobeeFoodee PREPROSTI SLASTNI ZDRAVI OTROŠKI RECEPTI