Tople hruške z mandljevim pudingom

tople hruske z mandelj pudingom_wm

Tople hruške z mandljevim pudingom
KOLIKO OSEB: 1
* od 12. meseca dalje * brez glutena * z mlečnimi proizvodi * lakto-vegetarijansko * brez jajc
Oceni recept
Print
ČAS KUHANJA
10 min
CELOTEN ČAS
10 min
ČAS KUHANJA
10 min
CELOTEN ČAS
10 min
KAJ POTREBUJEM
  1. MLEKO, 2,5 dcl
  2. KORUZNI ŠKROB, 2 čajni žlički
  3. MANDLJEVO MASLO, 1 čajna žlička
  4. HRUŠKA, 1
KAKO TO GRE
  1. Od hladnega mleka najprej odvzamemo 5 čajnih žličk in jih v skodelici primešamo k škrobu. Dobro razmešamo v gladko tekočo zmes.
  2. Preostanek mleka zavremo, zmanjšamo ogenj na minimum, vmešamo škrobno zmes ter počasi kuhamo, da se zgosti v malo bolj tekoč puding.
  3. Proti koncu kuhanja vmešamo še mandljevo maslo.
  4. Hruško po dolžini prerežemo na četrtine, odstranimo sredico ter prelijemo s pudingom.
  5. Počakamo nekaj časa, da se ohladi in postrežemo.
BoobeeFoodee https://www.boobeefoodee.si/blog/

One comment

  1. Pingback: Domači puding BoobeeFoodee PREPROSTI SLASTNI ZDRAVI OTROŠKI RECEPTI

Leave a Reply