Telečji zelenjavni golaž s polentino potičko

telecji zelenjava golaz_wm

Telečji zelenjavni golaž s polentino potičko
KOLIKO OSEB: 1
* od 10. meseca dalje * brez glutena * brez mlečnih proizvodov * meso - teletina * brez jajc
Oceni recept
Print
ČAS ZA PRIPRAVO
5 min
ČAS KUHANJA
25 min
CELOTEN ČAS
30 min
ČAS ZA PRIPRAVO
5 min
ČAS KUHANJA
25 min
CELOTEN ČAS
30 min
KAJ POTREBUJEM
  1. ČEBULA, 1 kolobar
  2. PARADIŽNIK, 1 srednje velik
  3. TELETINA, 30 g
  4. RUMENA&ZELENA PAPRIKA, vsake 1 velik kos
  5. PARADIŽNIKOVA PASATA, 1 jušna žlica
  6. KORENČEK, 1/2 srednje velikega
  7. RUMENI KORENČEK, 1/2 srednje velikega
  8. POLENTA, 30 g
  9. ORIGANO, ščep
  10. BAZILIKA, ščep
  11. ZELENA, ščep
KAKO TO GRE
  1. Na malo vode na hitro podušimo nasekljano čebulo, dodamo na majhne koščke narezano teletino in pustimo, da nekaj minut vre na srednjem ognju.
  2. Zatem dodamo vso zelenjavo,narezano na enako velike koščke, začinimo ter vmešamo še paradižnikovo pasato. Zalijemo z vodo, toliko, da je jed prekrita, zmanjšamo ogenj ter dušimo približno 20 minut.
  3. Proti koncu kuhanja posebej skuhamo polento, jo damo v skodelico, ki smo jo poprej oplaknili z mrzlo vodo in nekaj minut počakamo, da se malo ohladi.
  4. Zvrnemo na krožnik in postrežemo.
boobeefoodee.si https://www.boobeefoodee.si/blog/

Leave a Reply