Telečji paprikaš s polnozrnatimi zdrobovimi žličniki

Telečji paprikaš s polnozrnatimi zdrobovimi žličniki

telecji paprikas z zdrobovimi zlicniki_wm

Telečji paprikaš s polnozrnatimi zdrobovimi žličniki
KOLIKO OSEB: 1
* od 9. meseca dalje * z glutenom * brez mlečnih proizvodov * mesno - teletina * z jajci (mlajšim od 12. mesecev jed pripravimo samo z rumenjakom)
Oceni recept
Print
ČAS ZA PRIPRAVO
5 min
ČAS KUHANJA
15 min
CELOTEN ČAS
25 min
ČAS ZA PRIPRAVO
5 min
ČAS KUHANJA
15 min
CELOTEN ČAS
25 min
KAJ POTREBUJEM
  1. RDEČA PAPRIKA, 1 srednji kos
  2. ZELENA PAPRIKA, 1 srednji kos
  3. RUMENA PAPRIKA, 1 srednji kos
  4. TELETINA, 15 g
  5. PARADIŽNIK, 1/2 srednje velikega
  6. KORENČEK, 1/2 manjšega
  7. ČEBULA, 1/4 manjše glave
  8. POLNOZRNAT PŠENIČNI ZDROB, 15 g
  9. JAJCE/RUMENJAK, 1 kos ali manj
  10. KOKOSOVA MAŠČOBA, 1 čajna žlička
  11. ORIGANO, ščep
  12. MAJARON, ščep
  13. ZELENA, sušena, ščep
KAKO TO GRE
  1. V posodo damo kokos maščobo, na srednjem ognju raztopimo, dodamo nasekljano čebulo, da zacvrči in zalijemo z malo vode, toliko, da je čebula prekrita. Na hitro podušimo in dodamo narezano teletino.
  2. Začinimo in 5 minut pražimo na srednjem ognju.
  3. Dodamo narezan korenček, papriko ter na drobno narezan paradižnik. Vse skupaj premešamo, zalijemo z vodo, da je jed prekrita, pokrijemo in pustimo 10 minut, da se duši. Medtem pripravimo žličnike. Rumenjak ločimo od beljaka, ga razžvrkljamo ter mu počasi dodajamo zdrob, sproti mešamo. Nastane čvrsta masa, po potrebi lahko dodamo tudi malo vode.
  4. Oblikujemo manjše žličnike, ki jih skuhamo v vreli vodi in potem previdno vkuhamo v jed.
BoobeeFoodee https://www.boobeefoodee.si/blog/

Leave a Reply