1 min read    
	Špargljeva juha s sladkim krompirjem (batata)
Zakaj je sladki krompir tako dober in vsestransko uporaben? Preberite v tem odličnem članku: https://www.japti.si/zakaj-sladki-krompir-recepti-jedi-in-prednosti/.

Špargljeva juha s sladkim krompirjem (batata)
* od 8. meseca dalje
* brez glutena* (opombe spodaj)
* brez mlečnih proizvodov
* vegansko
* brez jajc
Ingredients
- SLADKI KROMPIR 1 velik
 - ŠPARGLJI 250 g
 - KRUH 1 rezina
 - TIMIJAN 2 ščepa
 - ROŽMARIN ščep
 - ČESEN 1 strok
 - OLIVNO OLJE 1 čajna žlička
 
Instructions
- Sladki krompir olupimo in narežemo na kocke ter skuhamo v vodi skupaj z rožmarinom in timijanom. Kuha se nekje 20 minut, zadnjih 10 minut pa jedi dodamo narezane šparglje.
 - Jed odcedimo, nekaj vode prihranimo.
 - Spasiramo posebej šparglje in posebej sladki krompir za lepši učinek na krožniku, lahko pa tudi oboje skupaj.
 - Kruh narežemo na kocke in popečemo na malo olja, na koncu nanje stisnemo česen, premešamo in postrežemo skupaj z juho.
 
Notes
Jed ne vsebuje glutena, če kruhove kocke izpustimo ali pripravimo iz brezglutenskega kruha.




