Slivovo pecivo na glavo

Slivovo pecivo na glavo

slivovo pecivo_wm

Slivovo pecivo na glavo
KOLIKO OSEB: 8
* od 12. meseca dalje * z glutenom * brez mlečnih proizvodov * ovo-vegetarijansko * z jajci
Oceni recept
Print
ČAS ZA PRIPRAVO
10 min
ČAS KUHANJA
45 min
CELOTEN ČAS
1 hr
ČAS ZA PRIPRAVO
10 min
ČAS KUHANJA
45 min
CELOTEN ČAS
1 hr
KAJ POTREBUJEM
  1. POLNOZRNATA PIRINA MOKA, 160 g
  2. NAVADNA BELA MOKA, 120 g
  3. KOKOSOVA MAŠČOBA, 120 g
  4. SLADKOR V PRAHU, 100 g
  5. VANILIJEV SLADKOR, 1 jušna žlica
  6. JAJCA, 3 kosi
  7. VINSKI KAMEN, 1 paket
za nadev
  1. ZRELE SLIVE, 30-40 kosov
  2. RJAVI SLADKOR, 50 g
KAKO TO GRE
  1. V mikserju stepemo stopljeno kokosovo maščobo, sladkor v prahu in vanilijev sladkor. Dodajamo eno po eno jajce in sproti stepamo.
  2. Ko nastane penasta masa, postopoma vmešamo moko in pecilni prašek.
  3. Pustimo nekaj minut počivati, pečico pa ogrejemo na 180°C.
  4. V kozici pristavimo vodo in sladkor, zavremo in nato zmanjšamo ogenj.
  5. Narežemo izkoščičene slive in dušimo, dokler niso rahlo zmehčane.
  6. V pekač (premer 24cm) najprej vsujemo slive, nanj pa stresemo testo.
  7. Pečemo cca. 50 minut oziroma preverimo z zobotrebcem, ki ga zapičimo v sredino peciva. Če je suh, ko ga izvlečemo, potem je pecivo pripravljeno.
  8. Previdno ga zvrnemo na pladenj in počakamo, da se ohladi.
  9. Poljubno postrežemo; zraven se prileže npr. malinova stepena smetana.
BoobeeFoodee https://www.boobeefoodee.si/blog/

Leave a Reply