Korenčkova juhica je pri nas popularna – korenček pa smo že pripravili v različnih oblikah in okusih; da osvežimo spomin:
Korenčkova juhica z lečo in amarantom.
Kvinojina zloženka z dvobarvnim korenčkom.
Tokrat sem uporabila že preverjeno kombinacijo korenčka in rdeče leče, je pa bil postopek priprave drugačen. Kar se je izkazalo za super uspešno!
Slastna korenčkova juhica
ČAS PRIPRAVE
ČAS KUHANJA
SKUPNI ČAS
AVTOR: Klavdija
PORCIJ: 3
KAJ POTREBUJEM
- KORENČEK, 2 velika ali 3 srednje velike
- RUMENI KORENČEK, 1 večji ali 2 srednje velika
- RDEČA LEČA, oluščena, 70 g
- KROMPIR, 2 srednje velika
- KOKOSOVA MAŠČOBA, 2 jušni žlici
- SOL, ščep
- KURKUMA, ½ čajne žličke
- POPER, ščep
- TIMIJAN, ½ čajne žličke
- ZELENA, sušena, 1 čajna žlička
KAKO TO GRE
- Kokosovo maščobo dobro segrejemo (pazimo, da se ne prične kaditi), dodamo na kocke narezana korenčka in lečo. Pražimo 2-3 minute in ves čas mešamo.
- Dodamo na kocke narezan krompir, začimbe, zalijemo s 300-400 ml vode, da je jed prekrita.
- Kuhamo cca. 20 minut, da se krompir zmehča.
- Postrežemo s parmezanom ali s kvasnimi kosmiči.
NAMIGI in NASVETI
* od 12. meseca dalje (lahko tudi prej - po 8. mesecu, kar se sestavin tiče) ampak obdelava s praženjem se ne priporoča tako zgodaj)
* brez mlečnih proizvodov
* brez glutena
* vegansko
* brez jajc
* brez mlečnih proizvodov
* brez glutena
* vegansko
* brez jajc
Pingback: Slastna korenčkova juhica – Slovenski blogi