Sladki bučni cmoki s slivami

Sladki bučni cmoki s slivami

Drugi del buče smo ponovno pretvorili v pire, obogatili s krompirjem in napolnili s slivami – hiter postopek. 🙂 Celoten potek je opisan v receptu spodaj. Največje presenečenje brbončic je usklajena povezava med sladkastim okusom buče, rahlo ostrim cimetom in nežno kiselkasto slivo. Njamsi! 🙂

bucni njoki s slivami in cimetom_priprava1bucni njoki s slivami in cimetom_pripravabucni njoki s slivami in cimetombucni njoki s slivami in cimetom1

Bučni cmoki s slivami in cimetom
KOLIKO OSEB: 3
* od 12. meseca dalje * z glutenom * brez mlečnih izdelkov * ovo-vegetarijansko * z jajci
Oceni recept
Print
ČAS ZA PRIPRAVO
15 min
ČAS KUHANJA
20 min
CELOTEN ČAS
45 min
ČAS ZA PRIPRAVO
15 min
ČAS KUHANJA
20 min
CELOTEN ČAS
45 min
KAJ POTREBUJEM
 1. MUŠKATNA BUČA, 1/2 srednje velike
 2. KROMPIR, 3 majhni
 3. SOL, ščep
 4. PIRINA MOKA, 120 g oz. po potrebi več ali manj
 5. JAJCE, 1 kos
 6. ---
 7. SLIVE, sveže ali zamrznjene, 8-10 sliv
 8. CIMET, ščep ali dva
KAKO TO GRE
 1. Bučo narežemo, prav tako krompir na manjše koščke in skuhamo skupaj v vodi. Odcedimo in ohladimo. Pregnetemo v homogeno maso s tlačilko za krompir. Dodamo jajce, cimet in premešamo.
 2. Testo pomokamo in razvaljamo na 1-2 mm na debelo. S kozarcem ali modelčkom izrežemo krogce in na enega damo polovičko slivo ter pokrijemo z drugim krogcem. Zatisnemo na robovih in nežno oblikujemo v kroglico.
 3. Damo v vrelo vodo in kuhamo, dokler ne priplavajo na površje.
 4. Postrežemo s ščepcem sladkorja in cimetom.
NAMIGI
 1. * Cmoke kuhamo v večji količini vode; raje v manjših porcijah, kot da preveč naenkrat, ker se potem gnetejo v posodi in se nam lahko zlepijo.
 2. * Za mlajše dojenčke, ki še ne uživajo beljaka, lahko njoke pripravimo samo z rumenjakom ali ga preprosto izpustimo. Prav tako je pri nekaterih sporen cimet; v tem primeru raje uporabimo ščep vanilije ali pa izpustimo dišavnice in raje dodamo žličko domače slivove kašice.
 3. * Razmerje med bučo in krompirjem je 2,5:1.
BoobeeFoodee https://www.boobeefoodee.si/blog/

Leave a Reply