Skutina strjenka z jagodami

Skutina strjenka z jagodami

skutina strjenka1skutina strjenka

Skutina strjenka z jagodami
KOLIKO OSEB: 4
* od 12. meseca dalje * bre glutena * z mlečnimi izdelki * lakto-vegetarijansko * brez jajc
Oceni recept
Print
ČAS ZA PRIPRAVO
10 min
ČAS KUHANJA
5 min
CELOTEN ČAS
1 hr
ČAS ZA PRIPRAVO
10 min
ČAS KUHANJA
5 min
CELOTEN ČAS
1 hr
KAJ POTREBUJEM
  1. SKUTA, navadna, 150 g
  2. KISLA SMETANA, 50 g
  3. JOGURT navaden, 50 g
  4. AGAR AGAR, 2x1 g
  5. JAGODE, 100 g
  6. RJAVI SLADKOR, 2x1 čajna žlička
  7. TEMNA ČOKOLADA
KAKO TO GRE
  1. Skuto, kislo smetano in jogurt zmešamo z 1 čajno žličko sladkorja.
  2. V posodi segrejemo 0,5 cl (en štamprle 😀 ) vode, dodamo 1 g agarja, premešamo in pustimo, da voda zavre. Pokuhamo v 1-2 minuti in ugasnemo. Ko se malo ohladi (čez 5 minut), vlijemo k skutni mešanici in dobro premešamo. Mešanico vlijemo v modelček, ki ga lahko tudi obložimo s prozorno folijo za živila.
  3. Jagode narežemo na koščke, dodamo žličko sladkorja, premešamo in v posodi skupaj z 2 dcl vode zmešamo in rahlo pokuhamo (največ 3 minute). Primešamo preostali agar, premešamo in čez minuto ugasnemo.
  4. Jagodno zmes prelijemo čez skutno mešanico; ko se ohladi, damo v hladilnik za najmanj pol ure.
  5. Preden postrežemo, na vodni kopeli stopimo temno čokolado in prelijemo čez strjenko.
NAMIGI
  1. * Če ste bolj sladkosnedi, lahko uporabite kakšno žličko sladkorja več.
BoobeeFoodee https://www.boobeefoodee.si/blog/

Leave a Reply