recepti za zdravo prehrano
 
Sezamove ploscice za dojenje

Sezamove ploscice za dojenje

Recept najdete tudi v knjigici receptov BF 3: Vegi za družino na brzino.

Verjetno jih vsi poznate, so enostavne za pripravo in dolgo zdržijo v hladilniku, izjeeemno okusne, v bistvu bolj kot kupljene, ker so drugače sladkane in posledično manj sladke oz. vsaj čuti se tako. 🙂

Recept sem preizkušala kot predpripravo na po-porodno obdobje, ko želim dojiti in je sezam sestavina št.1, če želimo povečati količino mleka. Nekaj o tem sem že napisala tukaj: https://www.boobeefoodee.si/blog/na-pomoc-kaj-naj-jem-za-boljso-laktacijo/.

Te sezamove ploščice lahko pripravite kadarkoli, potrebujete le dve sestavini (izjemoma tri) in nekaj minut, da se dobro ohladijo.

sezamove ploscice3

Za približno 6 manjših ploščic sem potrebovala 5 žlic medu (oz. vse po občutku, glede na to, kako goste želite tablice), okoli 100 g sezama (spet po občutku) in 2 žlici kokosovega olja, da je malce povezalo, šlo bi pa tud brez. Zmešaš sestavine, lepo razporediš daš na peki papir in v hladilnik za kakšni 2 uri.

sezamove ploscice4

Namestu medu pride super tudi z javorjevim sirupom ali kokosovim sladkorjem, ampak ga je potrebno na majhnem ognju predhodno raztopiti in šele potem dodati sezam. 

sezamove ploscice2

Sezamove ploščice so ful okusne, sem se kar težko zadržala, da jih nisem pojedla preveč. 😀 Otroku so bile tudi strašno všeč – no, tukaj ni presenečenj, saj so sladke, dvomim, da komu niso všeč. 🙂

sezamove ploscice1 sezamove ploscice za dojenje

Sedaj samo še držim pesti, da mi bodo pomagale pri nastajanju mleka in da bo dojenje lepo steklo! 🙂 

Leave a Reply