Sataraš

sataras

Sataraš
KOLIKO OSEB: 3
* od 12. meseca dalje * brez glutena * brez mlečnih izdelkov * ovo-vegetarijansko * z jajci
Oceni recept
Print
ČAS ZA PRIPRAVO
5 min
ČAS KUHANJA
30 min
CELOTEN ČAS
35 min
ČAS ZA PRIPRAVO
5 min
ČAS KUHANJA
30 min
CELOTEN ČAS
35 min
KAJ POTREBUJEM
  1. ČEBULA, 1 manjša
  2. PAPRIKA, 2 manjši
  3. PARADIŽNIK, zelo zrel, 2 manjša
  4. PARADIŽNIKOVA OMAKA, 300 ml (uporabili smo domačo z baziliko)
  5. JAJCE, 2
  6. SOL, ščep
  7. OLIVNO OLJE, 1 jušna žlica
KAKO TO GRE
  1. Olje segrejemo in na njem podušimo nasekljano čebulo; dušimo zelo počasi - 10 minut na majhnem ognju (primer: indukcija na št. 3), pazimo le, da se nam ne zažge, zato pogosto mešamo.
  2. Dodamo narezano papriko in dušimo še 5 minut, po tem času pa dodamo narezan paradižnik in omako ter rahlo solimo. Pustimo še 15 minut na srednjem ognju, da se omaka malo zgosti in tekočina izpari.
  3. V jed ubijemo dve jajci, mešamo in pečemo, dokler niso pripravljena.
NAMIGI
  1. Če jed pripravljamo za mlajše otroke, ki še ne uživajo beljaka, jo pripravimo samo z rumenjakom in ne celim jajcem.
BoobeeFoodee https://www.boobeefoodee.si/blog/

Leave a Reply