Sataraš polenta

Priljubljena jed iz mojega otroštva, ki me tudi v odrasli dobi nikoli ne razočara. Domača paradižnikova omaka s papriko (mi ji rečemo peperonata), včasih vanjo naribam še bučke, včasih dodam na kocke narezan in popražen jajčevec, včasih malo pekočih feferonov (če delam le zase). Odlično v sataraš paše tuna ali na koščke natrgan dimljen losos. Poskusite kdaj. 😉 
Tokrat sem v jed, preden je bila skuhana, dodala še nekaj žlic odlične domače polente iz Kmetije Klepec (http://www.kmetijaklepec.si/products/domaca-polenta), nad katero sem res očarana, saj je zelo dobrega, rahlo sladkastega okusa in res koruzna, kako naj rečem – zelo dober okus ima po pristni koruzi, pa še skuhana je zelo hitro. Palec gor! 🙂

sataraš polenta3sataraš polenta2sataraš polenta1sataraš polenta

Sataraš polenta
 
ČAS PRIPRAVE
ČAS KUHANJA
SKUPNI ČAS
 
AVTOR:
PORCIJ: 2
KAJ POTREBUJEM
  • DOMAČA PARADIŽNIKOVA OMAKA (paradižnik+paprika), 200 ml
  • JAJCE, 2 kosa
  • POLENTA, 2-3 zravnane jušne žlice
  • BAZILIKA, sveža, manjša pest
  • PIRANSKA SOL, grobo mleta, ščep
  • POPER, ščep
KAKO TO GRE
  1. Pardižnikovo omako segrejemo do vretja, vmešamo polento, dodamo začimbe in sol ter nasekljano baziliko.
  2. Kuhamo, da je polenta že skoraj mehka in takrat primešamo jajci. Kuhamo še slabih 5 minut.
NAMIGI in NASVETI
* od 12. meseca dalje (jed lahko pripravimo tudi mlajšim po 9. mesecu, v tem primeru uporabimo samo rumenjake)
* brez glutena
* brez mlečnih izdelkov
* ovo-vegetarijansko
* z jajci

 

 

 

Leave a Reply